top of page

Vlaamse Atletiekliga : Familie Nicolaij

In de Week van het (sportieve) gezin plaatsen we enkele atletiekfamilies in de kijker.

Vandaag: de familie Nicolaij-Smets uit Zepperen van ACA:


Tina (40): Is altijd heel sportief geweest en heeft een achtergrond als voetbalster. Via de trainingen van haar dochter Phebe kwam ze bij ACA terecht. Daar vond ze een nieuwe sportieve uitlaatklep. De club zocht nog iemand voor kogel op de BVV masters… Enkele trainingen later was haar aansluiting een feit. Het kogelstoten werd uitgebreid met verspringen en zo was ze vertrokken als atlete. Ze geeft intussen ook training aan de kangoeroes en benjamins en volgde de cursus Start to coach. Ze maakt deel uit van het bestuur van ACA, volgde de juryopleiding (Kidsjury en niveau 2) en ze beheert mee de sociale media-kanalen van haar club.


Sven (44): Startte met joggen om deel te nemen aan de 20km van Brussel en kwam via het stratenloopcircuit bij de lopersgroep van Ac Alken terecht. Hij zette vervolgens de stap naar het trainers-schap: eerst volgde hij de initiatoropleiding en nadien haalde hij zijn diploma trainer B. Daarbovenop werd hij jeugdcoördinator en ook de juryopleiding (Kidsjury en jurylid niveau 2) ging er nog wel bij. Hij is dus atleet, trainer, bestuurslid en jurylid! Op 18 mei wordt Sven M45’er.


Phebe (14): Zette als benjamin de stap naar de atletiek nadat ze haar eerste sportieve stapjes zette in het dansen, kleuterturnen en judo. Toen ze met haar ouders naar de Nacht van de Atletiek ging en het polsstokspringen zag, zei ze: “Dit wil ik ook doen!” Momenteel richt ze zich op de meerkamp. Helaas voor haar maakt polsstok geen deel uit van de 7-kamp.


Line (12): Trad in de voetsporen van oudere zus Phebe. Zij doet het liefst de werpnummers, maar ze traint ook op de andere atletiekproeven om zich zo breed mogelijk te ontwikkelen.


Anke (10): Combineert voetbal en atletiek. Al blijft ze wel steevast minstens 1x per week trainen op atletiek. In de zomer is dit 2 tot 3 keer. Ongetwijfeld komt dat haar fysieke paraatheid op het voetbalveld ten goede.


©Nicolai-Smets23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page