top of page

BONUSSYSTEEM STRATENLOPEN

  1. Budget : Zie lijst – bedrag te verdelen volgens behaalde punten en daaruit volgende rangorde

  2. Voor wie : Enkel Junior/Senior/Master (Mannen en Vrouwen)

  3. Periode : Tussen 1 april en 31 oktober

  4. Parameters : punt 1 t/m punt 8

 

1 .Officiele wegwedstrijden           

     (max 12 uitslagen van “gewone” wegwedstrijden)

 

2.Helpshop loopcriterium

(3 beste wedstrijden tellen – ook Brouwerijloop )

3.Kampioenschappen op de weg

(cumuleerbaar)

 
4 BVV piste

(deelname/reserve is éénmalige punten per interclub, punten per proef zijn cumuleerbaar)

5 ACA piste-organisaties

6 Pistekampioenschappen vanaf 5000m en meer

 

7 ACA wegwedstrijden (Duoloop)

(AC + masters gemengd : extra punten podiumplaatsen)

 

8 Publiciteit

Opgelet : Minimum 150 punten behalen, aan 4 (vier) pistemeetings deelnemen .

REGLEMENT WEGWEDSTRIJDEN-CRITERIUM

Opgelet : Dit klassement geldt niet voor de atleten uit de cadetten- en scholierencategorie ! Enkel atleten vanaf JSM komen hier in aanmerking. De reden hiervoor bestaat uit het feit dat we de jeugdige atleten willen behoeden voor een te vlugge overstap naar de stratenlopen. Ook bij de diverse wegkampioenschappen zijn de jeugdcategorieën hier niet voorzien.

 

1. Officiële wegwedstrijden  (behalve Helpshop criterium, eigen inrichtingen en kampioenschappen)

De beste 12 (twaalf) uitslagen van iedere atleet leveren punten op. Hier kan de atleet dus vrij kiezen aan welke wedstrijden hij/zij deelneemt. Bij meer dan 12 deelnames tellen enkel de 12 beste resultaten (punten). De masters hebben een gemengde master tabel en een tabel per wedstrijdcategorie masters.

2. Vanaf 2022 – Helpshop loopcriterium

Een hogere puntenverdeling als bij rubriek 1 wegens het feit dat dit wedstrijden zijn uit onze eigen gouw, en ook onze ACA-Brouwerijloop  deel uitmaakt van dit criterium. Daar zowel de hoofdwedstrijd als de bijwedstrijd meetellen voor het criterium zijn er geen punten meer cumuleerbaar.  Indien men dus de 2 wedstrijden loopt telt enkel deze die het meeste punten oplevert. Minimum aantal punten eigen wedstrijden : 30p.  Het criterium bestaat momenteel uit meerdere wedstrijden waarvan de 3 beste resultaten meetellen voor het criterium.  Indien men ook de vierde of meer  loopt kan die wel meetellen als gewone wegwedstrijd.

3. Kampioenschappen op de weg

Deelname aan al de officiële wegkampioenschappen leveren veel punten op. Hier kunnen de atleten zich meten met de top. Profiteren en deelnemen is de boodschap ! Wie zich hier in de kijker loopt bezorgt onze club en zichzelf een bijzondere uitstraling. Vermits punten per kampioenschap cumuleerbaar zijn, kunnen er heel wat verzameld worden !

​4.BVV-piste

Het deelnemen aan de BVV is voor onze club van primordiaal belang. Het is één van de weinige organisaties waar atleten elkaar nodig hebben om tot een gezamenlijk succes te komen (en boetes te voorkomen). Ieder individu dient zich op deze dag weg te cijferen en wordt geacht om zich op te offeren voor het collectief, voor de club ! Bijkomend in het achterhoofd de nog verse herinnering aan de deelnames in 2004, waar we door te veel afwezigheden bijna degradeerden ! Daarom deze regeling per interclub : de volledige deelnameploeg plus de meegereisde en aanwezige reserves ontvangen éénmalige deelnamepunten. De effectief presterende atleten krijgen bijkomend alle zelf behaalde punten tijdens de interclub (ook Afloss.) De meegereisde en aanwezige reserven zijn inzetbaar van de 1ste tot de laatste proef. Bij de aflossingen krijgen de 4 deelnemers allen de volledige puntenoogst van hun wedstrijd. Diskwalificatie levert enkel deelnamepunten op ! Denk eraan : ploegsucces is dubbel zo mooi !

LET OP : ENKEL 1 WEDSTRIJD BVV WORDT IN AANMERKING GENOMEN (DE BESTE TELT)

5.ACA piste-organisaties

Alle ACA-pistemeetings worden beloond met 30 punten voor deelname. Voor een goed begrip : deelname betekent een bepaalde prestatie leveren (gratis deelname ACA-atleten !)

6.Pistekampioenschappen vanaf 5000m en meer

Vanaf zomerseizoen 2009 worden ook deze kampioenschappen opgenomen in het puntensysteem om deze wedstrijden ook te promoten bij stratenlopers.

7.ACA wegwedstrijden

Dit is momenteel enkel nog de duoloop omdat de anderen in het kermislopen criterium zitten . Ook hier punten voor deelname. Bijkomend ontvangen de podiumplaatsen volgens hun prestatie per categorie extra punten.

8.Publiciteit

Foto’s en ander beeldmateriaal (met clubtrui !) leveren per stuk 10 punten op ! Originele documenten dienen door de atleten zelf geleverd te worden, en worden achteraf in originele staat terugbezorgd.

BIJKOMENDE VOORWAARDEN

Minimum 150 punten behalen,

Minimum 5 wegwedstrijden betwisten

Minimum 4 (vier) deelnames aan pistemeetings

Dragen van je ACA clubtrui of sponsorshirt tijdens alle wedstrijden is niet meer verplicht om in aanmerking te komen voor de rangschikking, maar het wordt wel ten zeerste op prijs gesteld. Dus dringen wij erop aan om toch zoveel mogelijk de officiële clubkledij ook te dragen tijdens de wegwedstrijden. Bij pistemeetings is het nog steeds verplicht.

STRATENLOOP_edited.jpg
STRATENLOOP_edited.jpg
STRATENLOOP_edited.jpg
stratenloop_edited.jpg
stratenloop 5_edited.jpg
STRATENLOOP 6_edited.jpg
stratenloop 7_edited.jpg
stratenloop 8.jpg
bottom of page