top of page

28/04/24 Bvv Cad+sch te Gent

Zondag 28/04/2024 liep de wekker wel erg vroeg af, we verzamelden al op 07:00 in Alken om naar Gent te vertrekken, voor een voornamelijk Limburgs onderonsje in de BVV. Daar aangekomen beslisten we om de tent in de auto te laten en ons op de tribune te installeren. Ze voorspelden immers rukwinden tot 75km/u en hadden code geel afgekondigd voor Oost-Vlaanderen.

De Cadetten en Scholieren is ook erg moeilijk in te schatten. Je weet nooit hoe de andere clubs ervoor staan en hoe je scoort ten opzichte van de rest. De eerste doelstelling die je moet hebben is om het behoud in 2de afdeling te verzekeren en naarmate de wedstrijd vordert zien of je eventueel hoger mag mikken. Dat hoger mikken zat er voor ons niet in, maar in de strijd om het behoud, was het toch ook vrij snel duidelijk dat dit voor ons dit jaar geen probleem mocht zijn. De wind zorgde doorheen de dag dus voor spelbreker. Zo moesten er 2 mensen aan de hoogspring mat staan om de lat op zijn plaats te houden, anders viel die door de wind af. De spurters moesten ook met tegenwind lopen, wat ervoor zorgde dat records amper sneuvelden. Zo werden er spurtreeksen gelopen met ruim 5m/s tegenwind.

Op een BVV draait het minder om de persoonlijke prestatie maar om wat je voor je club kan doen! Het doel is om op elke proef zoveel mogelijk punten te halen voor je club en dat wil zeggen dat je dan soms eens een proef moet doen, die je nog nooit gedaan hebt, zoals Josephine in het kogelstoten bij de CAD dames of spurter Jonay die door een blessure niet mag spurten, maar wel het kogelstoten en discuswerpen voor zijn rekening nam bij de SCH heren. Daarom is het enorm belangrijk om elke proef in alle categorieën in te vullen. Met slechts een handvol proeven die niet ingevuld geraakten zijn we hier aardig in geslaagd. Voor vele van onze atleten was het ook de eerste kennismaking met een piste wedstrijd voor de “groten” en er waren hier en daar wat zenuwen. Maar die waren nergens voor nodig! We zijn enorm fier op jullie prestaties! Dat kunnen we niet genoeg zeggen… Ik wil hier ook niet het hele lijstje afgaan van de deelnemers en wie wat gedaan heeft, maar enkele prestaties wil ik toch wel benadrukken… Om te beginnen Paulien, die eigenlijk niet zo graag wedstrijden doet, die voor het eerst een 300mH en een 200m loopt en hiermee respectievelijk 4de en 6de is overall. Of Jappe die naar jaarlijkse gewoonte ondertussen tijdens de BVV een uitstap doet naar de lage horden en hiermee 2de wordt overall, naast zijn 2de plaats op de 1500m en zijn inbreng in de aflossing als vervanger, maakt dat hij het scorekanon van de dag was. Je kan altijd nog naar de hordentraining komen Jappe En wat dan gezegd van Thomas die op zijn allereerste wedstrijd de 200m liep en toch wel wat zenuwachtig aan de start stond, maar het meer dan uitstekend deed. Bovendien viel één dag op voorhand zijn gepland vervoer nog weg, waardoor papa Tom ook wat moest verschuiven om hem te kunnen laten deelnemen. Hartelijk dank hiervoor!Tenslotte Magali, die last minute gevraagd werd om in te vallen voor Hoog en speer bij de CAD dames en dit heel erg goed gedaan heeft, zulke inspanningen maken mee het verschil. Verder zijn er een hele reeks Persoonlijke Records (PR’s) gevestigd, voornamelijk in de werpnrs met Matthea, Kenneth, Eline, Alexander, Jonay en Josephine en op de horden met Cil en Jappe. Ook Roberto liep naar een nieuwe besttijd op de 800m. De volledige uitslag vind je terug op atletiek.nu. Mogelijk ben ik hier en daar nog iemand vergeten, mijn excuses daarvoor. Het was een druk weekend met zowel op zaterdag als op zondag BVV. Ik wil afsluiten met de deelnemende atleten te bedanken voor hun inzet voor onze mooie club, de ouders voor het taxispelen en hun morele steun en de trainers voor hun diskundig advies voor, tijdens en na de wedstrijd


! Sven
128 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven