top of page

27/04/24 Bvv pup/min te Lanaken

Het bvv voor Pupillen en Miniemen is geeindigd. Proficiat aan allen die meegedaan hebben voor onze club. Dikke duim voor trainers/begeleiders en supporters.

Het was zeker een zeer indrukwekkende meeting waar in vele onderdelen 60-80 deelnemers waren opgedaagd. We haalden een mooie 8ste plaats op 11 clubs

Het was een succesvolle dag voor het Alken Atletiekteam tijdens de interclubwedstrijd op 27 april 2024. Een aantal atleten wist een eerste plaats te bemachtigen in hun respectieve disciplines, waarmee ze niet alleen persoonlijke prestaties leverden, maar ook cruciale punten verdienden voor het team.

Bij de pupillen mannen viel Jayden Adamczak op in meerdere onderdelen. In de 60 meter sprintte hij naar de eerste plaats met een indrukwekkende tijd van 8,71 seconden, een persoonlijk record. Zijn prestatie leverde 12 punten op voor het team, waarmee hij een sterke bijdrage leverde aan de totaalscore van Alken. In het kogelstoten behaalde Adamczak opnieuw de eerste plaats. Hij wierp de 2 kg kogel een afstand van 8,58 meter, wat hem nog eens 12 punten opleverde en zijn uitstekende vorm van de dag bevestigde.

De miniemen vrouwen hadden ook een kampioene in hun midden. Etoilia Gorrens wist het speerwerpen te domineren met een indrukwekkende worp van 37,23 meter, waarmee ze de eerste plaats behaalde en 12 punten verdiende voor het team. Daarnaast was Gorrens de snelste in de 300 meter, waar ze een tijd van 43,47 seconden neerzette, opnieuw goed voor 12 punten en de eerste plaats.Dries Moonen leverde ook een sterke prestatie. In de 60 meter horden behaalde hij met een tijd van 11,67 seconden de derde plaats. Deze prestatie leverde hem 10 punten op, waarmee hij een flinke bijdrage leverde aan het totaalscore van het team. In een interclub tellen alle prestaties en zijn we als club heel trots op alle deelnemers. Voor verschillenden was dit een eerste kennismaking met de competitie of met het nummer wat ze deden . Daarom willen we ook nog alle deelnmers en hun prestaties in dit verslag opnemen

Miniem Mannen

80 meter

• Arven Vanderstraeten eindigde op de 10e plaats met een tijd van 11,57 seconden, wat 5 punten opleverde voor Alken.

• Robin Vrancken eindigde op de 16e plaats met een tijd van 12,06 seconden.

150 meter

• Arven Vanderstraeten liep 23,31 seconden en eindigde op de 16e plaats, wat 3 punten voor Alken opleverde.

300 meter

• Robin Vrancken behaalde een tijd van 50,56 seconden, eindigde op de 8e plaats, en verdiende 5 punten voor Alken.

1000 meter

• Axl Jooken liep een persoonlijk record van 3:24,64, eindigde op de 9e plaats, en verdiende 5 punten voor Alken.

80 meter horden

• Arthur Van Tornout liep 16,96 seconden, eindigde op de 16e plaats, en verdiende 2 punten voor Alken.

4 x 80 meter

• Het estafetteteam bestaande uit R. Luyck, A. Jooken, A. Van Tornout, en A. Vanderstraeten behaalde een tijd van 48,10 seconden, eindigde op de 13e plaats, en verdiende 3 punten voor Alken.

Kogelstoten

• Finn Schapmans wierp de 3 kg kogel 5,47 meter, eindigde op de 20e plaats, en verdiende 2 punten voor Alken.

Speerwerpen

• Rube Luyck wierp 15,10 meter, eindigde op de 18e plaats, en verdiende 3 punten voor Alken.

Hoogspringen

• Arthur Van Tornout sprong 1,25 meter, eindigde op de 9e plaats, en verdiende 5 punten voor Alken.

Verspringen

• Axl Jooken behaalde een afstand van 3,95 meter, eindigde op de 13e plaats, en verdiende 4 punten voor Alken.

• Finn Schapmans sprong 3,38 meter en eindigde op de 20e plaats.

• Rube Luyck behaalde 3,04 meter en eindigde op de 23e plaats.

Pupil Mannen

60 meter

• Jayden Adamczak liep een persoonlijk record van 8,71 seconden, eindigde op de 1e plaats, en verdiende 12 punten voor Alken.

• Marcel Janssens liep 10,63 seconden en eindigde op de 45e plaats.

1000 meter

• Dries Moonen behaalde een persoonlijk record van 3:46,53, eindigde op de 17e plaats, en verdiende 2 punten voor Alken.

60 meter horden

• Dries Moonen behaalde 11,67 seconden, eindigde op de 3e plaats, en verdiende 10 punten voor Alken.

4 x 60 meter

• Het estafetteteam bestaande uit L. Robyns, M. Janssens, D. Moonen, en J. Adamczak behaalde een tijd van 36,51 seconden, eindigde op de 4e plaats, en verdiende 8 punten voor Alken.

Kogelstoten

• Jayden Adamczak wierp 8,58 meter, eindigde op de 1e plaats, en verdiende 12 punten voor Alken.

Vortexwerpen

• Marcel Janssens wierp 17,31 meter, eindigde op de 37e plaats, en verdiende 2 punten voor Alken.

• Louis Robyns sprong 1,00 meter, eindigde op de 11e plaats, en verdiende 3 punten voor Alken.

Verspringen

• Louis Robyns behaalde een afstand van 3,32 meter, eindigde op de 13e plaats, en verdiende 5 punten voor Alken.

Miniem Vrouwen

80 meter

• Mara Claesen liep 11,88 seconden, eindigde op de 18e plaats, en verdiende 6 punten voor Alken.

• Elise Dewarier behaalde een tijd van 11,97 seconden, eindigde op de 21e plaats.

150 meter

300 meter

• Etoilia Gorrens behaalde 43,47 seconden, eindigde op de 1e plaats, en verdiende 12 punten voor Alken.

1000 meter

• Kiki De Ridder liep 3:42,60, eindigde op de 12e plaats, en verdiende 2 punten voor Alken.

• Kaat Gijbels behaalde een tijd van 11,24 seconden, eindigde op de 11e plaats, en verdiende 5 punten voor Alken.

• Het estafetteteam bestaande uit L. Nicolaij, K. Gijbels, M. Claesen, en E. Gorrens behaalde een tijd van 45,29 seconden, eindigde op de 8e plaats, en verdiende 6 punten voor Alken.

Kogelstoten

• Line Nicolaij wierp 2 kg kogel 8,40 meter, eindigde op de 6e plaats, en verdiende 7 punten voor Alken.

Speerwerpen

• Etoilia Gorrens wierp 37,23 meter, eindigde op de 1e plaats, en verdiende 12 punten voor Alken.

• Line Nicolaij wierp 20,42 meter, waarmee ze op de 4e plaats eindigde.

• Anke Nicolaij wierp 9,85 meter, waarmee ze op de 17e plaats eindigde.

• Kaat Gijbels sprong 1,38 meter, eindigde op de 6e plaats, en verdiende 6 punten voor Alken.

Verspringen

• Elise Dewarier behaalde een afstand van 3,50 meter, eindigde op de 20e plaats, en verdiende 2 punten voor Alken.

• Anke Nicolaij eindigde op de 25e plaats met een afstand van 2,80 meter.

Pupil Vrouwen

60 meter

• Febe Bollen behaalde een tijd van 9,15 seconden, eindigde op de 7e plaats, en verdiende 6 punten voor Alken.

• Sam Luyck liep 10,11 seconden en eindigde op de 27e plaats.

• Janne-Lien Bex liep 10,20 seconden, eindigde op de 30e plaats.

• Camille Pirard liep 10,24 seconden, eindigde op de 35e plaats.

• Nore Hulsmans liep 10,49 seconden en eindigde op de 51e plaats.

1000 meter

• Febe Bollen behaalde een persoonlijk record van 3:34,14, eindigde op de 4e plaats, en verdiende 8 punten voor Alken.

• Lea Claesen liep 12,82 seconden, eindigde op de 6e plaats, en verdiende 8 punten voor Alken.

• Camille Pirard liep 13,68 seconden en eindigde op de 11e plaats.

• Sam Luyck liep 13,70 seconden, wat de 12e plaats opleverde.

• Nore Hulsmans behaalde 14,82 seconden, wat de 21e plaats opleverde.

• Isa Roux liep 15,17 seconden, eindigde op de 23e plaats.

• Het eerste estafetteteam bestaande uit I. Roux, J. Bex, L. Claesen, en F. Bollen behaalde een tijd van 37,90 seconden, eindigde op de 7e plaats, en verdiende 7 punten voor Alken.

• Het tweede estafetteteam bestaande uit N. Hulsmans, S. Luyck, M. Aerts, C. Pirard behaalde een tijd van 40,31 seconden, eindigde op de 18e plaats.

Kogelstoten

• Lieke Vandendaele wierp 4,47 meter, wat haar de 14e plaats opleverde, en verdiende 5 punten voor Alken.

• Lieke Vandendaele wierp 22,02 meter, eindigde op de 7e plaats, en verdiende 6 punten voor Alken.

• Margaux Aerts wierp 16,53 meter, wat haar de 17e plaats opleverde.

• Lea Claesen sprong 1,10 meter, eindigde op de 5e plaats, en verdiende 7 punten voor Alken.

• Isa Roux behaalde 0,90 meter, eindigde op de 17e plaats.

Verspringen

• Janne-Lien Bex behaalde een afstand van 2,84 meter, wat haar de 20e plaats opleverde en 4 punten voor Alken.

• Margaux Aerts sprong 2,83 meter, eindigde op de 21e plaats.

Er werd een klassement voor de hele club bijgehouden maar ook per categorie/geslacht