top of page

26/05/24 Pk pup-min te Tessenderlo

Bijgewerkt op: 27 mei

Vanmiddag stond er in Tessenderlo het PK voor PUP en MIN op het programma. Elke PUP of MIN mag twee proeven kiezen uit alle verschillende proeven en daar trachten het schildje te bemachtigen. Als eerste waren onze hordelopers aan de beurt. Lea Claesen mocht de spits afbijten en werd met een tijd van 12”71 6de , een PR voor Lea. Daarna was het de beurt aan Dries Moonen die zijn favorietenrol (snelst ingeschreven tijd) kon waarmaken op de 60mH en in een PR van 11”58 het eerste schildje en bijhorende gouden medaille van de dag kon binnenhalen. De MIN dames waren de volgende in het rijtje, met 2 atleten van ACA aan de start. Etoilia Gorrens kon ook haar favorietenrol waarmaken en won in een kanontijd van 9”47. Ze was vooraf misschien wat nerveus want ze was eerst iets te snel weg, maar tweede keer goede keer en ze vloog naar de finish. In dezelfde reeks was Kaat Gijbels vooraf een kanshebber voor eremetaal, ze liep een erg goede 11”35 en strandde daarmee op plaats 5, net geen podium dus, maar toch heel sterk gelopen.

Volgende ACA atlete in actie was Isa Roux in het kogelstoten. Ze stootte haar kogel 5,78m ver en wist daarmee de 7de plaats te bemachtigen. Hierna kwamen onze spurters in actie. Eerst waren de PUP meisjes voor hun 60m aan de beurt, hier 3 ACA meisjes aan de start, Febe Bollen wist een zeer knappe 2de plaats te behalen en met een tijd van 8”96 wist ze ook knap onder de 9” te lopen. Haar zus Lore Bollen, werd al even knap 6de met 9”20. Janne-Lien Bex liep met een tijd van 10”21 naar een mooie 16de plaats. Bij de PUP jongens hadden we één deelnemer, maar meteen ook de topfavoriet op de 60m. Met een nieuw PR in een knaller van een tijd 8”66 aub! wist Jayden Adamczak het goud te behalen.

Even genoeg gelopen en tijd voor wat kampnrs, dachten de schemamakers… we beginnen met het discuswerpen voor de MIN jongens. Giel Devos was daar een kanshebber op eremetaal en wist met een prachtige worp van 30,03m bij de laatste poging over de eerste in de stand te wippen en zo het goud mee naar Alken te nemen. Goed gedaan. PUP jongens gingen kogelstoten en met een worp van 6,86m wist Dries Moonen zijn 2de medaille van de dag te behalen, deze keer brons, derde plaats was zijn deel. Maar liefst 4 deelneemsters bij de MIN dames in het speerwerpen. Etoilia Gorrens behaalde haar tweede titel van de dag met een worp van 35,69m en ook de 2de in de stand was van ACA, Line Nicolaij wierp haar speer in een nieuw PR van 21,94m en een zilveren medaille. Kaat Gijbels werd 9de op haar eerste speerwedstrijd met een worp van 13,73m. Anke Nicolaij, kon voorbij de 10m werpen met een afstand van 10,45m en werd hiermee… 10de.

Terug naar het spurten dan met de 80m voor de MIN dames, Mara Claesen aan de start en ze liep een tijd van 11”85, ze werd hiermee 12de in de stand. Minder dan een half uur later moest ze opnieuw aan de bak op de 150m en liep ze een nieuw PR van 22”72 en een knappe 13de plaats. Bij de MIN jongens verscheen Arthur Macours aan de start in deze voor hem toch wel ongewone afstand. Hij liep met een tijd van 21”87 naar een mooie 5de plaats als 1ste jaars MIN. Discuswerpen PUP dames dan met Isa Roux in de werpcirkel. Ze wist zich naar een mooie 3de plaats te werpen in een nieuw PR van 12,62m, knap gedaan! Kogelstoten MIN jongens met grote broer Jules Roux in actie voor het eerst in het kogelstoten, met een mooie opener van 5,57m wist hij knap 8ste te worden. Dan is het tijd voor de iets langere afstanden en we beginnen met de 300m, met daarbij eerst de MIN dames aan de beurt. Anke Nicolaij voor het eerst aan de start van deze afstand en ze wist mooi onder de minuut te blijven met 59”25, ze werd hiermee 11de. Jules Roux kon naar een nieuw PR lopen op de 300m en finishte in een tijd van 55”04, hij werd hiermee 8ste. Ondertussen gingen ook de kampnrs verder met het verspringen voor PUP meisjes. Drie ACA atleten aan de start, Lore Bollen wist een mooie 3de plaats te behalen met een sprong van 3,78m, Janne-Lien Bex was met 2,90m mooi 11de en Lieke Vandendaele werd met 2,74m 13de.

Ondertussen ging ook het Vortex werpen voor de PUP van start. Ook hier wist Jayden Adamczak zijn favorietenrol waar te maken. Hijzelf was niet helemaal tevreden met zijn worp van 42,94m, maar deze was ruim voldoende voor het goud en zijn 2de titel van de dag. Jayden, het kan niet elke week kermis zijn hé! Je gaat niet elke keer een nieuw PR gooien, springen of lopen. De 1000m dan met Febe Bollen aan de start. Van bij de start was er bijna meteen een afscheiding tussen 4 loopsters waaronder Febe, bij het ingaan van de laatste bocht leek het er even op dat ze de rol moest lossen en naast het podium zou vallen, maar met de eindmeet in zicht haalt ze daar nog een spurt boven en vliegt ze nog 2 atletes voorbij om als 2de te eindigen in een nieuw PR van 3’27”92.

Het einde van een lange dag nadert, maar toch staan er nog wat interessante nrs gepland. Het hoogspringen bij de PUP meisjes met Lea Claesen aan de start. Ze wist met een sprong over 1,05m knap 4de te worden. Verspringen MIN jongens met Giel Devos. Met zijn laatste sprong midden in een wolkbreuk, kon hij 4,35m springen en zo met 2cm verschil ook zijn 2de gouden medaille van de dag gaan ophalen. Het kogelstoten met de MIN meisjes met Line Nicolaij aan de start. Ze wierp zich met een worp van 8,81m naar een mooie 2de plaats, de tweede zilveren medaille van de dag voor haar. Last but not least Lieke Vandendaele in het Vortexwerpen. In de opwarming had ze al eens in de buurt van de 25m gegooid en gelukkig kwam dit ook in de wedstrijd eruit. Met een laatste poging van 24,65m wist ze een 3de plaats te bemachtigen en het brons mee naar huis te nemen.


Je leest het inderdaad goed, topprestaties van al onze ACA’ers vandaag! Hartelijke dank ook aan Ilse, Phebe, Tina om samen met mezelf de begeleiding van onze atleetjes voor hun rekening te nemen. Een dikke merci ook aan de aanwezige ouders en aan Caroline Vranken om wat foto’s te trekken van onze atleetjes.


We zijn weer fiere trainers!

Sven

27/05 EXTRA FOTO'S
26/05 originele foto'sFoto's met grote dank aan Caroline Vranken.

Ook bedankt Evi Van Lingen

90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page