top of page

23/06/24 Pk meerkamp te Pelt

Afgelopen zondag stond er aan de piste in het Dommelhof het provinciaal kampioenschap meerkamp op het programma. In tegenstelling tot de meeste andere Vlaamse provincies, wordt dit kampioenschap slechts over 1 dag gehouden waardoor er voor atleten vanaf cadet ook slechts een 5-kamp op het programma staat en geen 6-, 7-, 8- of 10-kamp over 2 dagen. Persoonlijk vind ik dat erg jammer, Limburgse atleten moeten dan steeds elders een volledige meerkamp gaan doen om kans te maken om deel te nemen aan een Belgisch – of Vlaams Kampioenschap.

De wedstrijd dan… het was een vrij late start om 13:00 en het was voor aanvang al duidelijk dat het uurschema te ambitieus was. Zoveel verschillende categorieën, met atleten vanaf PUP tot MAS, spreiden over een schema van 5 uur is simpelweg onbegonnen werk. De organisatie liep dus wat in het honderd… Er stond wel een mooie delegatie ACA-atleten aan de start. We beginnen met de PUP meisjes met Isa, Lea, Lore en Febe aan de start, zij moesten 60m, 1000m, hoog en discus doen in hun meerkamp. Vooral het discuswerpen bleek een moeilijke opdracht voor veel meisjes, maar ze hebben het alle 4 erg goed gedaan. Op het einde van de wedstrijd haalde Febe de 2de plaats en een zilveren medaille, Lore werd 5de, Lea 6de en Isa 25ste op 30 deelnemers. Heel mooi resultaat, proficiat dames!

De PUP jongens werden vertegenwoordigd door Jayden en ook hij deed het schitterend. Hij moest 60m, 1000m, hoogspringen en vortex doen. Jammer genoeg werd het hoogspringen beslecht op stand 2 en deze was niet echt wedstrijd waardig, de mat was niet breed genoeg en de mat zelf was ook niet denderend. Hoewel deze stand meermaals ging gebruikt worden, hebben ze na de wedstrijd van de PUP jongens de stand opgeruimd en het hoogspringen naar de 1ste stand verhuisd. Een verstandige beslissing. Terug naar Jayden zijn wedstrijd nu, met een zeer scherpe tijd op de 60m en zeer goede resultaten op de andere proeven, behaalde hij een meer dan verdiende 2de plaats en zilveren medaille op dit PK!

De MIN meisjes waren ook goed vertegenwoordigd op deze wedstrijd met Etoilia, Line en Mara. Deze dames mochten 80m, 1000m, ver, kogel en discus doen. Etoilia wist haar kogel maar liefst 14m62 te stoten, een prachtprestatie! Ook op de andere proeven kon ze de goede lijn doortrekken en na 5 proeven was ze dan ook meer dan verdiend Limburgs kampioen met ruim 600 punten voor op de 2de in de stand. Line en Mara hebben de hele wedstrijd wat in elkaars buurt gehangen qua resultaten, maar Mara was iets sneller op de 80m, waardoor zij uiteindelijk de 17 de plaats in de stand kon vasthouden voor Line die 18de werd op 28 deelneemsters. Proficiat dames.

De MIN jongens dan, ook hier 3 ACA deelnemers aan de start met Giel, Axl en Jules. Vooral voor Jules een nieuwe ervaring, want zijn eerste meerkamp. Een aantal mooie resultaten dan ook voor de eerste keer met bijvoorbeeld 1,10m in het hoogspringen en net geen 1,15m, dat zit er zeker in voor een volgende keer. Uiteindelijk werd hij 16de op 24

deelnemers. Ook Axl deed het geweldig goed in het hoogspringen met 1,25m als uiteindelijk resultaat. Ook op andere proeven deed hij het goed en hij werd uiteindelijk 8ste in de einduitslag. Giel tenslotte heeft een zeer goede meerkamp afgelegd en wist na de 5 proeven met de 2de plaats aan de haal te gaan en bracht de zilveren medaille mee naar huis.

Tot zover de jeugdcategorieën, hoewel de CAD en SCH natuurlijk ook nog jeugd zijn, worden zij toch al meer gerekend bij de volwassen atleten. Één CAD man aan de start met Lukas. Deze jongens werden niet echt geholpen met het uurschema. Omdat het discus werpen zo hopeloos uitliep bij andere categorieën moesten ze bijna 1,5u wachten om deze proef te doen. Verder moesten ze nog verspringen, speerwerpen, 200m en 1500m lopen. Vooral die laatste proef keek Lucas heel erg hard naar uit… grapje, niet dus. In een sterk deelnemersveld wist hij als 1ste jaars CAD toch een zeer mooie 3de plaats te bemachtigen en het brons mee naar huis te nemen. Bij de SCH dames tenslotte hadden we Elena die aan de start stond. Zij moesten een 100mH lopen, kogelstoten, ver-en hoogspringen om dan af te sluiten met een 800m. Met o.m. een sprong van 5m in het verspringen waarmee ze de beste was van alle deelnemende scholieren, wist ze in de totaalstand een knappe 2de plaats te bemachtigen en het zilver mee naar huis te nemen.

Met een medaille in elke categorie waar een ACA- atleet of atlete aan de start stond en erg mooie resultaten van alle ACA’ers in zijn geheel, mogen we spreken van een meer dan geslaagd kampioenschap! Een dikke proficiat aan alle atleten en een dikke merci aan Ilse om mee de begeleiding te doen van de atleten… Ik wil echter afsluiten met de hoop dat er nagedacht wordt over een realistisch schema in de toekomst en dat er in Limburg ook eindelijk eens een “echte” meerkamp mag komen over 2 dagen. Wat de PUP, MIN betreft… afwachten wat de competitiehervormingen die momenteel in de pijplijn liggen, zullen brengen…

Tot binnenkort!

Sven

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page