top of page

22/06/24 Bk Masters dag 1

Vandaag in Beveren het Belgish Kampioenschap voor Masters,

Traditioneel doen bij Aca meestal een aantaal oudere masters mee. Vandaag echter nieuw Alkens bloed in de arena. Ditte Knaepen, verrast met een optreden in het speerwerpen,Japan is dus duidelijk afgelopen. De reis is ook duidelijk goed verteerd want ze pakt al direct haar eerste Belgische Mastertitel bij de W35 (vrouwen tussen 35 en 40 jaar) met 26m49. In dezelfde categorie hebben we ook heroptredend atlete Nele Mommen. Buiten haar prestatie doet ze iets wat ik zeer graag zie !! Een eigen verslageje schrijven en een paar foto's en zelfs video's doorsturen. Herbij :


"Sinds enkele maanden ben ik weer begonnen met trainen. Nog zoekende naar het juiste evenwicht in trainingsfrequentie, intensiteit en belastbaarheid, begon ik na een handvol spring-en spurttrainingen aan het BK. Het verspringen werd eerder als opwarming gezien, maar leverde mij desalniettemin een mooie derde plaats en een nieuw pb op (4m87). Tijdens het hinkstapspringen lag de focus vooral op de zoektocht naar een 11-meter sprong. Na een matige opener, een nulsprong en een goede poging van 10m80, bleek er toch stilaan wat vermoeidheid op te treden. Eén poging werd overgeslaan, waarna ik met frissere benen een geldige sprong van 11m13 kon behalen! Met een Belgische titel, een nieuw pb en het provinciaal record, kon ik meer dan tevreden terugkijken op een geslaagd BK."


Onze kamptrainer Humberto Jacobs (m65) is ook van de partij. Hij vertelde mij dat hij niet zo content is van de dag. Alhoewel dat hij toch 1m35 sprong had zijn concurrent een goede dag zodat hij tevreden moest zijn met de zilveren ipv de gouden medaille. In het discuswerpen dan ook nog eens een complete af day zodat een zekere medaille weggegooid werd. Normaal zeker 32-34m vandaag 26m13. **** happens . Morgen beter !?


Edouard Pelgrims is ne crack !! om 17u20 een bronzen medaille halen in de 200m met 32"14. en 50minuten later staat hij aan de start van de 2000m steeple. En dat op 69 jarige leeftijd.

En juist voor zijn leeftijd is hij een beetje bang. Net voor de start geeft hij nog mee dat hij de oudste van de reeks is in zijn categorie. Hij leek een beetje nerveus. Dat was echter niet nodig ! Hij wordt toch mooi Belgisch Kampioen .Proficiat Edouard . Hij gaf ook nog mee dat hij met deze tijd het Br zou hebben volgend jaar bij de m70. Wij supporteren alvast. Men with a plan, i'm all for it !!


En dan rest ons enkel nog de geluks/pechvogel van de dag. Patrick Mesotten gekomen met de mentaliteit " er zijn maar 2 plaatsen 1 the winner , all the others ,losers. En lap weer hetzelfde als Bk Hamer gebeurt. Hij verbetert geweldig zijn M55 en clubrecord van 38m13 naar gewoon 39m62 een geweldige prestatie. En whats gebeurt ? iemand gaat van 37m naar 39m99 en hoppa weer tweede , 1ste van de losers hehe. Een raar gevoel, geweldig gepresteerd maar toch weer net niet.


Opgesomd voor ons 4 geeft dat 3 Belgische Titels , 2 zilveren medailles en 2 bronzen medailles. Very nice,toch !Nele Mommen goud hssNele Mommen brons verPatrick Mesotten zilver brons (deze poging 39m62)86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page