top of page

21/04/24 Pk Limburg te Alken

Op 21 april 2024 vond in Alken het Limburgs kampioenschap atletiek plaats, Dag 2,

Weer veel Aca'ers op post . Hier weer hun relaas

Limburgse Kampioenen

Junior Mannen - 400 meter

In deze race wist Cedric Mesotten de titel van Limburgs kampioen te veroveren. Met een indrukwekkende tijd van 50,81 seconden bleef hij zijn concurrenten ruim voor. Cedric heroverde hiermee ook zijn 3de titel op 2 dagen en werd de grote slokop. Hiermee kreeg hij zelf een plaatsje in het korte verslag van de Val

"Junior Cedric Mesotten/ACA was in de spurtnummers gewoon niet te stuiten: 11"06 (wind +3,1m), 23"07 en 50"81."

Junior Mannen - 5000 meter

Finn Ballet had de uithoudingsvermogen en snelheid om als eerste te eindigen in de 5000 meter voor junioren. Met een tijd van 15:13,6 behaalde hij de titel van Limburgs kampioen. Deze tijd was zelfs een Clubrecord waard.

Junior Mannen - Speerwerpen

Kobe Danckaert presteerde uitstekend in de speerwerp-competitie voor junioren. Met een persoonlijk record van 44,90 meter wist hij de Limburgse titel te winnen. Zijn consistentie en techniek maakten het verschil in deze categorie. Als eerste kennismaking met het nieuwe gewicht kan dit al tellen.

Cadet Mannen - Verspringen

Lukas Struys toonde zijn vaardigheden in het verspringen voor cadetten. Met een sprong van 5,09 meter, waarbij hij een persoonlijk record vestigde, won hij de titel van Limburgs kampioen.

Medaillewinnaars

Naast de kampioenen waren er ook andere atleten die medailles wisten te winnen tijdens dit kampioenschap. Hier zijn enkele van de opvallende prestaties:

• Junior Mannen - 400 meter Yarne Knuysen behaalde de bronzen medaille met een tijd van 56,35 seconden, waarmee hij zijn plaats op het podium veiligstelde.

• Senioren Mannen - Speerwerpen Colin Jacobs won de bronzen medaille met een beste worp van 35,48 meter.

• Cadet Mannen - 400 meter Lukas Struys presteerde goed in de 400 meter voor cadetten, waar hij brons won met een tijd van 58,19 seconden. Hij begon nochtans aarzelend aan zijn 400m vermits hij een valse start vermoedde, dus volgende keer nog beter !!

• Senioren Vrouwen - 800 meter Bo Paps behaalde de zilveren medaille met een tijd van 02:29,2, waarmee ze een sterke race liep. Zeker haar eindsprint mocht gezien worden.

• Scholier Vrouwen - 800 meter Loes Vanhove won brons met een tijd van 02:41,63, een opmerkelijke prestatie want als onze info klopt is dit haar eerste medaille. Proficiat.

• Scholier Vrouwen - Discuswerpen Yirthe Vendrix behaalde de bronzen medaille met een persoonlijk record van 21,56 meter.

• Scholier Vrouwen - Hoogspringen Cil Appeltans behaalde brons met een hoogte van 1,50 meter, een uitstekende prestatie in deze discipline.

Overige Belangrijke Prestaties

Naast de kampioenen en medaillewinnaars waren er veel andere opmerkelijke prestaties gedurende de dag. Hier zijn enkele van de beste prestaties in hun respectievelijke categorieën:

Senioren Mannen - 1500 meter

Edouard Pelgrims voltooide de 1500 meter in 05:51,5, waarmee hij een sterke prestatie neerzette zeker als M65.

Senioren Mannen - Speerwerpen

Humberto Jacobs behaalde een beste worp van 30,99 meter in de speerwerp-competitie voor senioren als m65. Hij bereikte zijn tussendoel van 30m maar miste net het Cr.

Scholier Mannen - 1500 meter

Tijs Vervalle liep een persoonlijk record van 04:38,02, Top!

Scholier Mannen - Speerwerpen

Alexander Macours wierp een beste afstand van 28,32 meter in de speerwerp-competitie voor scholieren.

Senioren Vrouwen - Discuswerpen

Ditte Knaepen had een beste worp van 28,09 meter in de discuswerp-competitie voor senioren met een mooie techniek. Enige aandachtpuntjes wel nog ;) .

Senioren Vrouwen - Kogelstoten

In de kogelstoot-competitie bereikte Ditte Knaepen een seizoensbeste afstand van 8,52 meter.

Scholier Vrouwen - 100 meter

In de voorronde van de 100 meter liep Eliane Mvuemba een tijd van 13,46 seconden, waarna ze in de finale 13,62 seconden behaalde. Zoë Jooken liep in de voorronde een tijd van 14,01 seconden, en Hanne Gijbels voltooide de race in 14,95 seconden.

Scholier Vrouwen - 200 meter

Elena Roncada liep de 200 meter in 29,46 seconden. Voor haar een nieuwe afstand .Zoë Jooken had een tijd van 30,41 seconden, en Hanne Gijbels liep 30,91 seconden.

Scholier Vrouwen - Kogelstoten

Elena Roncada behaalde een persoonlijk record van 8,50 meter met het nieuwe gewicht. Eline Carlens had een beste worp van 7,74 meter in dezelfde competitie.

Cadet Vrouwen - 100 meter

Margot Geladé liep de 100 meter in 13,81 seconden, wat een solide prestatie was in deze categorie.

Cadet Vrouwen - 200 meter

Margot Geladé voltooide de 200 meter in 28,94 seconden, Een mooie prestatie als eerste jaar cadet.

Cadet Vrouwen - 800 meter

Matthea Aerts behaalde een persoonlijk record van 02:42,04 in de 800 meter voor cadetten.

Het Limburgs kampioenschap atletiek in Alken was een dag vol geweldige prestaties en spannende momenten. Felicitaties gaan uit naar alle kampioenen, medaillewinnaars, en atleten die hun beste prestaties hebben geleverd op deze bijzondere dag. Ook bedankt aan alle medewerkers die het barre weer trotseerden om onze club in een mooi daglicht te stellen. We mochten ook mooi de Burgemeester van Alken verwelkomen om vandaag onze medailles te helpen uitreiken.

De Foto's van de podia (met dank aan Jens Riskin)

De Foto's van de discipline (Dank aan Jens Riskin)