top of page

21/01/24 Onze Veldloop

21/01 op deze dag hadden we onze veldloop. Het parcour was mooi uitgetekend zoals elk jaar. Alle voorbereidingen waren gedaan. De sneeuw , dooi, wind en temperatuur maakten er zeker een loodzware omloop van. Vanaf pupil (lijsten kan/ben niet beschikbaar) hadden we toch 55+ deelnemers. Daar zaten veel lopers tussen maar geen fotografen/verslaggevers. Gelukkig kan ik net ontsnappen uit mijn warm huis om de sfeer wat op te snuiven en iets korts in elkaar te flansellen. De inkom waren ze juist aan het opruimen, mijn aca lidkaart had mij vandaag toch een gratis inkom versiert ?. De scholieren/masters waren juist hun loop aan het beeindigen. De gezichten spraken boekdelen : "Afzien,afzien en .... afzien" . Toch wel wat aca'ers , zij worden beloond met wat foto's na dit verslag :) . De vrouwen heb ik van begin tot eind kunnen zien. Jet Driessen kon heel lange tijd tred houden met Anne Schreurs (Genk) maar moest in de laatste ronde toch de duimen leggen tegen de powerlady. Bo Paps kon vandaag niet mee met de besten. Trainer Rik Ceulemans kon mij al direct de oorzaak melden, de keuze van de lengte van de spikes was geen 18 of 24 mm . Toch de lengte die nodig was om wat grip te hebben op het modderige parcour. Vermits ze deze niet had ingestoken kon de inspanning niet volledig aan de ondergrond doorgegeven worden. Zonde . Maaike Schunselaar begon dit jaar nog maar pas met Start to Run en proefde nu al direct van onze "zachte" omloop. Ze hield vol en mag met opgegeheven hoofd de arena verlaten. Liese Verhegge deed mee met de junioren. Ook voor haar was het volhouden op onze omloop. Dit deed ze met flair, ze werd zelfs derde.

De batterij van mijn samsung had het toen al opgegeven en dus einde foto's. Toen daarna nog de tenen begonnen te protesteren over de grondtemperatuur, werd na enige afscheidnemende handelingen de weg terug naar huis genomen.


Indien er toch nog wat foto's en of een verslagje doorgestuurd worden, maak ik hier graag nog een extra postje of hier plaats voor vrij.


150 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page