top of page

20/05/2023 Pk hamer te Alken

Bijgewerkt op: 23 mei 2023

Wat een geweldige opkomst van eigen atleten. Men kon zijn hoofd niet draaien zonder ergens de clubkleuren te zien. Het eerste gedeelte was gewijd aan de hamerslingeraars.

Zij mochten vandaag hun Limburgs Kampioenschap betwisten. Ook hier een mooie opkomst van eigen atleten wat resulteerde in aardig wat titels. De eerste trotse eigenaar van zo'n titel was Yirhe Vendrix. Zij trad als eerste aan bij de scholieren dames. Zij stond tweede geklasseerd en haar tegenstandster legde direct druk met haar pr te gooien en zo al 2 meter verder op de tabel te hebben als Yirthe haar record. Onder Leiding van trainster Ditte, die een middag -abonnementje had aan de hamerkooi, kon ze in de 4de worp counteren met een worp van 27m56 zomaar 3 meter bij haar record. In totaal gooide ze zelf 3 maal over dat record. 1ste titel binnen. Proficiat ! Ook een mooie bronzen plak voor Liesl Vandersteen, een eerste prestatie met 21m81

Voor Matthea Aerts volgde ook een 1ste officiele prestatie in het hamerslingeren. Toch al direct mooi over de 20m , 22m58 en een zilveren medaille bij de cadetten dames.

Ook bij de W40 hadden we iemand, Tina Smets. Langzaam (alé eerder geforceerd snel door bvv Ac ) uit de lappenmand kruipend na veel tijd nog een hamer vastgenomen. Ik weet niet of het een verassing was maar bonk over de 20m en binnen de meter van het record. niet slecht

En direct ook weer een titel, hoppa !

Als hamerslingeren uw nummer is moet je al eens iets he. Ditte Knaepen ,donderdag nog goed voor 40m12 gooit dan haar trainingsworp van woensdag officieel op papier , 43m06

goed genoeg voor een glimlachje maar de ambitie ligt hoger. Dit levert haar wel de titel op bij de senioren vrouwen. In diezelfde categorie halen we ook nog een bronzen plak .

Faidra Theunissen heeft de schoenen terug aangebonden en start haar comeback met 32m94. Kenneth Baerts heeft ook nog geen prestatie op de hamers staan. Direct al over de 20m , 21m56. Ook hij krijgt een gouden medaille en bijhorende titel bij de cadetten jongens.

Dan is het tijd voor de "oude man" (m50)alhoewel in dit veld is hij nog een piepjonge "oude man". Patrick Mesotten met allerlei kwaaltjes afgezakt naar de hamerarena. Geen van de kwaaltjes speelt gelukkig op en hij kan zijn Pr met meer dan een meter verbeteren naar 33m03. net 17cm tekort voor een Clubrecord. Toch goed genoeg voor een Titel, weer een medaille voor in de schuif. Wel goed genoeg voor een clubrecord is Humberto Jacobs(m65)

Hij gooit het tuig 26m60 en snoept zo ook nog de titel weg. Ik zal eens moeten tellen hoeveel we er al binnen hebben !!! Ik zal eerst die van Hugo Biets er nog bij doen. Als m70 gooit hij op luttele centimeters van zijn record dat tevens het clubrecord is(24m62) vandaag 24m53.

(7 bei de wei ) Kobe Danckaert vecht een mooi duel uit, hij trekt het laken wel naar zich toe met 39m93 (gaan we zo weer beginnen ?) en dan ook de bijhorende titel bij de scholieren mannen. Denzell Mgbokwere krijgt de Breese hamerbrigade voor zich. Deze zijn nu nog te sterk , toch een bronzen medaille met 29m44.

Met deze prestatie eindigt het Pk en wordt er een verlate start gegeven aan de meeting.

Met 8 titels (indien juist getelt) sluiten we dit hoofstuk af. Een heel mooi resultaat. Volgend jaar moeten we enkel nog een vlotter verloop of eerder startuur inplannen zodat de werptijden dichter liggen bij het voorziene beginuur. als kanttekening nog even meegeven dat de beste hamerslingeraar van Belgie ook present was met een prestatie van 61m18 (Remi Malengreaux)

124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page