top of page

20/04/2024 Pk Limburg te Alken

Bijgewerkt op: 21 apr.

Het provinciaal kampioenschap atletiek van Limburg op 20 april 2024 bood een breed scala aan spannende prestaties van onze atleten.

Bij de junioren won Cedric Mesotten zowel de 100 meter als de 200 meter. Hij won de 100 meter met een persoonlijk record van 11"06 seconden, wel een stevige wind.(+3,1) In de 200 meter haalde hij een tijd van 23"07 seconden, waarmee hij opnieuw de kampioenstitel opeiste. Proficiat aan onze dubbelkampioen !!!

Het discuswerpen voor junioren mannen leverde Kobe Danckaert een bronzen medaille op, met een beste worp van 36,33 meter. In de scholieren mannen 100 meter finale behaalde Rex Emobo een persoonlijk record van 11,46 seconden, terwijl Yoran Knuysen een persoonlijk record van 11,49 seconden liep. Spijtig genoeg waren ook deze prestaties windgesteund. Yoran Knuysen deed het ook uitstekend in de 200 meter met een persoonlijk record van 23,54 seconden en een geldige wind.

In het 800 meter evenement voor scholieren mannen behaalde Daan Vanmechelen een tijd van 2:20,7. Bij de cadet mannen won Jappe De Ridder een zilveren medaille in de 800 meter met een persoonlijk record van 2:16,40. Kenneth Baerts verbeterde zijn persoonlijk record in het discuswerpen voor cadet mannen tot 32,05 meter. Hij behaalde ook een bronzen medaille in het kogelstoten met een beste worp van 10,90 meter. In het hoogspringen behaalde Daan Lemmens (cad) een bronzen medaille met een sprong van 1,45 meter een nieuw Pr.

Bij de senioren vrouwen won Jet Driesen de 3000 meter met een tijd van 10:29,8. Onze derde kampioenstitel In het speerwerpen verbeterde Ditte Knaepen haar persoonlijk record tot 27,83 meter. Nele Mommen behaalde een bronzen medaille in het hink-stap-springen met een sprong van 10,73 meter.

In het speerwerpen voor scholieren vrouwen werd Elena Roncada kampioen met een beste worp van 29,9 meter en behaalde zo onze 4de titel . Ze sprong ook 4,74 meter in het verspringen. Steffie Lemmens verbeterde haar persoonlijk record in het speerwerpen tot 23,09 meter. Ook Eline Carlens deed het goed in het speerwerpen scholliere vrouwen met een worp van 22m30.Loes Vanhove liep de 1500 meter voor scholieren vrouwen in 5:47,8.

Bij de cadetten vrouwen 1500 meter behaalde Lauren Stoffels een tijd van 5:39,7, terwijl Matthea Aerts 5:55,7 liep. Cil Appeltans zette een tijd van 1:14,7 neer in de 400 meter horden voor scholieren vrouwen. Margot Geladé behaalde 4m15 meter in het verspringen en een tijd van 17,31 seconden in de 80 meter horden.

in het discuswerpen voor senioren mannen waarin Colin Jacobs een persoonlijk seizoenrecord vestigde met een worp van 25,04 meter, terwijl Humberto Jacobs een beste worp van 21,76 meter neerzette.

De eerste dag van het provinciaal kampioenschap atletiek van Limburg was een groot succes voor AC Alken. Met een reeks medailles, persoonlijke records en kampioenen lieten de atleten hun vaardigheden en potentieel zien, wat een veelbelovende toekomst voor onze club betekent.

Voor het moment konden we enkel deze foto en video van Cedric Mesotten "scoren" Indien er meerdere foto's onze kant opkomen zullen we ze hier publiceren.