top of page

17/02/24 Meeting te Mechelen

Bijgewerkt op: 25 feb.

Terwijl het indoorseizoen in volle gang is , heb je in onze sport soms een anomalie.

Een outdoormeeting midden in de winter. Toch een 5tal Aca'ers in de arena. En ze hebben geluk , geen regen voorspeld en zelfs tot 12graden. Patrick Mesotten (m50) maakt gebruik van deze rariteit om te proberen het laatste werpclubrecord m50 ook op zijn naam te schrijven. Woensdag wordt hij M55. Clubrecord van Hugo is 33m20 . Patrick staat op 33m18

Ondertussen zijn er wel al wat trainingen gedaan en wordt de 2 draaier langzaam geintroduceerd. 1ste poging 33m18 ??? Het gaat toch niet waar zijn ! 2de nul oei, 3de oef 33m84 en clubrecord, hoofddoel bereikt, hehe. Over naar de 2 draaien. Nul mm, Nul dubbel mm en dan... boem laaste poging 35m83 !! hoppa grote vreugde de 35m grens gesloopt.

Bedankt aan onze mysterieuze level 27 ,(coaching online !!) hopelijk krijg Patrick nu wat levelverhoging. Het gewichtwerpen loopt dan wat moeizamer maar na een techniekaanpassing naar een "beheerstere" 1ste draai komt er toch nog een zeer goede 12m91. Einde meeting voor hem en hup naar huis. Nope, hij loopt de familie Lemmens tegen het lijf en met name Steffie Lemmens. Zij hoopt na een meer dan een jaar zonder speer vandaag terug haar 18m50 te lopen. A neen he, bij de opwarming is het duidelijk dat er meer in zit. Met de grote steun van papa Pieter en technische ondersteuning van Patrick gaat het van een nulletje naar 18m76 een pr! naar 19m68 hoppa. Er zit echter nog meer in. Een extra hart wordt onder haar riem geschoven 20m moet gehaald worden. Steffie probeert ook de dingen te doen die er gezegd worden en ja hoor 20m76 , Geweldig toch. Patrick had echter gezegd dat 22m-23m haalbaar waren ; De ogen groot van ongeloof , na nog een mentale opsteker van papa aan de laatste poging begonnen ne wam sha bang 22m44, proficiat

Broer Daan Lemmens nog wat tips meegeven en toen was Patrick de pist uit (gewoon letterlijk he) Daan werd nog opgevolgd door trainer Tim Ongena en kwam ook in zijn eerste 600gr avontuur speer uit op 26m98. Zeer goed.


We kregen nog deze quote van mama Christien " Met tips van Patrick en TIm hebben ze hun eerste wedstrijd van het nieuwe outdoor seizoen al goed gestart. Steffie wou het nog eens proberen na meer als 1,5 jaar en voor Daan de eerste keer met 600 gr."


Trainster Ditte Knaepen begint haar w35 verhaal met geweldige prestaties . Een nieuw clubrecord hamerslingeren nu 45m15. Toch weer een grens die gesloopt wordt en tevens de verste worp ooit in onze club met hamerslingeren. Dan volgde een Pr op Discus met 28m64 net een paar cm tekort voor een Cr maar dat volgt ongetwijfeld nog. De batterij was dan een beetje leeg maar met haar gewichtwerpen maar toch een Cr met 12m83.


Ook zij had een klein sentimentje klaar " Het kwam onverwacht na de winterrust. Had nog maar 1 keer terug getraind met de hamer. Maar na de eerste worp en de bijhorende euforie kon ik niet op dezelfde ontspannen manier blijven gooien. Dus is het bij de eerste worp gebleven. Discus ging ook mooi met drie worpen voorbij 27 en dan het ene pb. Dus blij. Tegen gewicht was de pijp uit want al mn wedstrijden waren aan 1 stuk door "


Yirhe Vendrix moogt de meeting afsluiten . Ze gooide 21m90 met de hamer


Succesio : Nog een klein extra proficiat, onze prestatieman Robert Beckers melde nog dat Ditte haar prestaties Limburgse records W35 zijn, top !! Proficiat Ditte

Patrick hamer
Patrick gewicht
Steffie speer
Daan speer

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page