top of page

14/05/2023 BVV Cad en sch te Bornem

Bijgewerkt op: 18 mei 2023Bvv cadetten en scholieren is een interclub van voorbijgaande categorieen, Dus niet altijd even makkelijk voor een kleinere club, Het ene jaar heb je er veel het andere jaar minder of zelfs veel minder, Vorig jaar hadden we een volledige bezetting,Dit jaar niet en we zijn vorig jaar vice kampioen geworden , Dat wil zeggen een hogere reeks met nog meer proeven,

Zo hadden we dit jaar maar 2 scholieren mannen en 4 scholieren vrouwen, Bij de Cadetten stonden we er beter voor met 8 en 9 atleten, Toch maakten onze atleten zich letterlijk op om op oorlog te gaan. Oorlogskleuren werden aangebracht op gezichten. De sfeer zat er al direct in. Meerdere "volwassenen" deden mee.

Na een paar proeven zonder atleten en punten konden we er toch pakken in het kogelstoten cadetten vrouwen, Phebe Nicolaij doet verschrikkelijk haar best en verbreekt 2 keer haar Pr , Proficiat, 8m54 en 5 punten. Voor het speerwerpen vrouwen moeten we een joker inzetten, Yirthe Vendrix is nog snel klaargestoomt door trainer Umberto. Daarbij kan het dus alle kanten uit gaan van 15m tot 20m, Ergens heeft ze toch een energiebron aangeboord want ze doet beter 21m36, Dat levert zelfs een 4de plaats op en dus dikke 9 punten. Steek de pluim maar op je hoed, Yirthe,

Tijd voor ons eerste kanon. Sorry, maar niet minder als een 1ste plaats wordt vandaag verwacht, Verspringklepper Yoran Knuysen. Met dezelfde spikes (haha) als vorige week plakt hij er nog een dikke prestatie tegenaan 6m52 en de verwachte 1ste plaats, Dikke proficiat Yoran !!. Tine Trekels , juist op tijd terug van even weggeweest, waagt zich terug op haar nummer de 400m horden, Geen senicure. Het lijkt precies een beetje zoals fietsrijden, je verleert het niet helemaal precies. 4de plaats met 1:20"29. en dus weer dikke 9 punten. Vorige week gooide we hem voor de leeuwen tegen de grote mannen op een 800m , vandaag redt hij ons uit de brand op de 300m horden, Toch niet zomaar een nummer, Hij doet dat echter wonderwel, een 7de plaats , 6 punten en mooi onder de 50 seconden , 49"99.

Bedankt Jappe De Ridder ,weeral. Cil Appeltans heeft er wel al een deel gelopen, Ook zij behaalt een mooie plaats 4de en 9 punten met 51"11.

Ons tweede kanon , Kobe Danckaert, verschijnt ook ten tonele, zoals verwacht verdedigt hij ook zijn eerste plaats in het speerwerpen scholieren. Met 47m28 worden de 13 punten in de pot gegooid. Tijd voor onze snelle mensen en hoppa, Eliane M'Vuemba kroont zich tot snelste vrouw van Aca op het moment , 13"35 , 2de plaats en 11 mooie punten !!!

Ook een zeer snelle cadet man voor Aca, ook hier weer een 2de plaats en 11 punten , een tijd onder de 12seconden , 11"93 voor Rex Emobo. Sterk.

Eline Carlens sprokkelt 2 punten voor ons op de 100m scholieren meisjes , maar ze doet dit wel in een nieuw Pr van 14"48. Uw best(e) doen of lopen meer kunnen we niet verwachten. Ook in het verspringen een Pr voor haar en een mooie 8ste stek, 4m29

Met maar 2 scholieren mannen moeten we keuzes maken. Geen 100m dus.

Wel weer een prachtige prestatie bij het speerwerpen cadetten mannen, Alexander Macours doet zomaar even 5m bij zijn record en wordt dan ook een verdienstelijke 3de met 29m92 en dikke 10punten. Loes Vanhove hotst van afstand naar afstand dit seizoen, vandaag wordt het de 800m, mooi in het pak 6de plaats , 2:39"26 , 7 punten. En niet zover van haar record af, goed.

Opgetrommelde Yirthe Vendrix met weer een nieuw nummer (minstens gewicht) begint aarzelend aan het kogelstoten met 6m worpen, Ze eindigt mooi met een nieuw Pr en 7m35. hoppa weer 4 punten, Roberto Schuitman was zeer op zijn gemak. Hij dacht zeker dat hij aan de 800m kon beginnen wanneer hij er zin in had ? Nope , in 7 haasten naar de startlijn, nummer nog nagebracht, Hij heeft die 7 haasten ook gebruikt tijden zijn race met een toch zeker voor mij onverwachte 6de plaats , proficiat !! 2:29"06 . De ongewoonste dingen zie je op een interclub, Liesl Vandersteen heb ik al zien speerwerpen, een 800m is toch wel iets anders.

Toch gebeurt het en zelfs 4 punten en natuurlijk een Pr 3:11"01.

Bij het speerwerpen cadetten vrouwen hadden we een Limburgs Kampioene, Phebe Nicolaij.

Eens kijken wat die titel waard is ? Blijkbaar heel wat want ze verovert mooi de 2de plaats met 25m79.en dus 11 dikke punten De scholieren mannen haalden met hun 2 toch wel 44 punten binnen, Nu weer Kobe Danckaert met een 4de plaats in het discuswerpen met 33m03.

Alexander Macours met 1m30 in het hoogspringen, met Brett zijn begeleiding en de transitie naar de flop zal hier nog heel wat inzitten.

Iedereen wordt opgetrommelt voor deze interclub.Het moment van Kenneth Baerts is aangebroken, inhet kogelstoten cadetten mannen stoot hij zich mooi naar een 6de plaats met 7m91. Aan cadetten geen gebrek. Steffie Lemmens verdedigt de Alkse eer bij het verspringen. Een negende plaats wordt uit de brand gesleept met 4m18 en wat tegenwind.

Lauren Stoffels wou voor haar club wel een 1500m lopen , dit was zowel fijn voor haar als voor de club ! Voor haar een nieuw Pr 5:20"58 en voor de club 7 punten .

Jappe De Ridder weer aan de startstreep. Hij doet er nog een schepje bovenop. Ook een Pr op de 1500m met 4:50"31 en 9 dikke punten , Proficiat beiden.

7 is precies een mooi getal, wat zoveel punten doet Liesl Vandersteen erbij in het Discuswerpen met een mooie 20m27 en natuurlijk doet ze ook mee aan het Pr festival van de dag. Door de weelde op de 100m werd Zoe Jooken getransfereerd naar de 200m. Niet zo direct haar favoriete nummer. Na haar uitslag zal dat misschien verandert zijn ? Ze verpulvert gewoon haar record met 2 seconden. Nu 29"19 en 5 punten, Bamm !! Cil Appeltans vandaag in het hoogspringen 1m45 en 6,5 punten. Goed.

Jonay Bodeux een mooie 5de stek in het verspringen en ja hoor .... Een Pr met 5m08. Schoon !

Met snelle Rex in de 100m moest snelle Joren Vanclee naar de 200m. En wat een tijd !!!

24"73 gewoon weer 4 tienden af van zijn record. Geweldig !!! Trouwens een 3de plek en 10 superpunten. Matthea Aerts bij het discuswerpen cadetten vrouwen. Spijtig genoeg zijn er maar 4 pogingen vandaag ipv 6 niet altijd makkelijk. Een beetje wisselvallig vandaag, maar het is toch de beste die telt. Ze haalt een mooie 8ste plaats en mag die extra poging benutten, dit lukt niet. Toch een mooie 18m65 , 8ste plaats en 5 punten bij ons potje.

Loes Vanhove hotst dan maar naar de 400m en een 9de plaats in 1:09"34. Geweldig toch zo atleten die gewoon 2 afstanden durven doen op 1 dag , bedankt.

Vorige week deed ik een verslag van Cedric Mesotten zijn geweldige 400m en 40m voorsprong in zijn reeks. Jonay Bodeux Jaloers ? of wat ? Ook hij nooit een 400m gedaan en dus in de 1ste reeks, Hij vertrekt 5m voorsprong 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55 60 65 70 misschien wel tot 80m voorsprong, Hij wint zijn reeks met 8 seconden voorsprong op de 2de .

Ongelooooofelijk , hij blijft zelfs de 2de sterke reeks voor en dus 13 punten met 58"19. Sterk

Na reeds een 400m horden gelopen te hebben nu een 400m vlak voor Tine Trekels. Alhoewel niet zo heel veel trainingswerk in de benen doet ze wat moet in 1:11"15 en 3 punten. Thx.

Na het kogelstoten heeft Kenneth Baerts de smaak te pakken. In het discuswerpen pakt hij zowaar een 5de plaats in 21m69. Top,

Neen,neen ik was hem niet vergeten. Wie denkt dat Yoran Knuysen enkel een beetje ver in het zand kan springen, denkt beter nog eens... 200m... 23"27 ja hoor geen typfout enkel de wind fout +2,4 maar de volgende keer zonder windfout ook nog eens , dikke 9 punten,

Nu alle individuele proeven geeindigd zijn is het tijd voor de aflossingen

Vroeger leerden we op de geschiedenisles dat de Vlaamse boeren link en rechts geleerd werden met hooi aan de ene kant en strooi aan de andere kant vast te binen aan hun benen, Hedendaags is dat pijltje, kruisje geworden,op de handen zo leren we tegenwoordig waar de stok moet aangenomen worden en waar niet, Wie ?? A dat zal duidelijk worden als de foto"s later op de week verschijnen.

De cadetten vrouwen hebben duidelijk snelle benen en juiste aflossingen. Ze zoeven voorbij in een mooi tijd en een 2de plaats (Zoe Jooken, Steffie Lemmens, Cil Appeltans en Eliane M'Vuemba ) 52"96. Ha zeiden de cadetten jongens , dat kunnen we ook, en inderdaad, ze winnen de competitie nog in 48"08 (Joren Vanclee, Ben Roelens,Jonay Bodeux en Rex Emobo) 2 zeer mooie prestaties, Het gelegenheidsquartet bij de scholieren dames strijden voor wat ze waard zijn en helen toch mooi 2 punten binnen.58"04.

(Eline Carlens,Yirthe Vendrix,Liesl Vandersteen en Tine Trekels)

Overal halen we een 9de plaats van de 12 en dat met weinig scholieren.

Jullie hebben er een bende van gemaakt... een mooie toffe ACA bende.

Proficiat aan alle atleten. Bedankt dat jullie er waren voor jullie club (maar ook een beetje natuurlijk voor de eigen prestaties ). ook proficiat aan alle aanwezige trainers,bestuursleden

ouders en andere symphatisanten. Jullie maakten er een geweldige dag van.


Ps : in al dat prestatiegeweld had ik een mooie prestatie gemist, Sorry Matrhea Aerts.

ik heb het rechtgezet, ondek je gedeelte in het verslag.


146 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page