top of page

13/05/2023 BVV pup en min : verslag

Bijgewerkt op: 22 jul. 2023


Het was al vroeg verzamelen voor deze eerste Beker van Vlaanderen PUP/MIN met jongens en meisjes samen. De eerste proeven starten immers al om 10:00. We hadden dan ook al vroeg op de parking afgesproken, maar de meerderheid van onze jeugdatleten reed samen met hun ouders rechtstreeks naar Mol.

Om 09:00 waren we ter plaatse, tent opstellen en stilletjes aan beginnen aan de opwarming. Om 10:00 stonden er immers al 5 proeven gepland en de rest van de proeven volgden snel, 80m en kogel bij de MIN V, ver MIN M, Hoog PUP M en Vortex bij de PUP V om mee te starten. De meeste van de atleten hebben nog niet zoveel wedstrijdervaring, dus hier en daar waren er toch wel wat zenuwen. Hoewel dat nergens voor nodig is. Het moet gezegd, iedereen heeft het schitterend gedaan. Er zijn heel wat persoonlijke records gevestigd, dan denken we bijvoorbeeld aan Lieke en Margaux bij Vortex en Finn bij het kogelstoten (PUP M), om er maar enkele te noemen. Er is zoveel activiteit geweest tijdens de wedstrijd dat het onmogelijk is om elke discipline te belichten.

Er was ook een minder moment, een zware val van Lukas op de voorlaatste horde tijdens de 80m horden. Hij kwam op zijn hoofd terecht en was even groggy, maar door de goede zorgen van Pieter en Tina ging het snel al wat beter. Verder deelnemen zat er uiteraard niet meer in en Matthias verving hem met verve tijdens de aflossing. Het moet gezegd, onze aflossingsploegen hebben het schitterend gedaan. De PUP jongens konden zelfs de derde tijd lopen in hun categorie. Dat ziet er goed uit met het oog op het PK estafetten eind augustus bij ons in Alken.


Tegen de klok van 6 zit de wedstrijd er op. Inpakken en wegwezen met een 7de plaats op zak en heel wat ervaring rijker. Het was een leuke maar vermoeiende dag. Eind september vindt het 2de deel van deze wedstrijd plaats met de C-finale (meer info volgt)… Tot dan!

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글

별점 5점 중 0점을 주었습니다.
등록된 평점 없음

평점 추가
bottom of page