top of page

12/05/24 Interclub A.C. te Booischot

Bijgewerkt op: 17 mei

Atletiek is een individuele sport. Buiten wat estafettes is de Interclub zowat de enige wedstrijd waar we als club naar een wedstrijd gaan. In verschillende proeven strijden we dan tegen andere clubs. Voor mij zowat 1 van de plezanste wedstrijden van het jaar.

Natuurlijk probeer je dan je beste atleten op te stellen om zoveel mogelijk punten te kunnen scoren. Zoals elk jaar en bij elke club zijn er altijd obstakels die dit verhinderen. Ziekte, kwetsuur, agendaproblemen, geen goesting, ...

Op dat moment worden de helden van de interclub geboren !! Neen , het zullen meestal niet de atleten met de meeste punten zijn. Het zijn de atleten die uit clubliefde, camaraderie zeggen " Ik zal deze proef wel doen". Ook dit jaar was dat weer het geval. Het is dan ook niet meer dan normaal om deze mensen even op een podium te zetten voor het "officiele" verslag.

Door het spijtige uitvallen van Trainer Benjamien misten we iemand voor de 400mhorden. Zeker niet 1 van de makkelijkste proeven. Jan Convents die daarvoor enkel een 100m in competitie had gelopen een jaar eerder stelde zich kandidaat ! Bedankt Jan !

Hoogspringen heren ? niemand wou of kon . Na een wanhopige zoektocht konden we in allerlaatste instantie , eigenlijk zelfs daarna nog Roberto Schuitman opstellen . Bedankt Roberto ! Kogelstoten dames ,nope. Toch wou Liese Verheggen als loopster dit doen voor de club . Bedankt Liese ! Toch ook bedankt Yenthe Vendrix die dit in eerste instantie wou doen maar die in haar enthousiasme en clubliefde vergat dat er daarna belangrijke examens voor haar waren en die zijn uiteraard toch wel wat belangrijker, :) . Anders hadden we zeker op je kunnen rekenen. Al deze atleten hadden nulconnectie moet hun proef wat het nog "bijzonderder" (meer bijzonder) maakt. Ook in deze categorie Margot Gelade, ineens was de 100m weer open. Als 1ste jaar cadet zou zij voor ons tegen de "groten" lopen. Toch altijd spannend. Gelukkig heeft ze wel al 100m ervaring.

Dan heb je nog de "schuivers" . Atleten die ingevuld worden in een proef en dan zoals in dit geval door het uitvallen van 1 van onze favorieten, vriendelijk worden gevraagd om een andere proef te doen. Loes Vanhove schoof zo van de 400m naar de nu openstaande 1500m waar zij dan als laatste tijd zou aanschuiven. Bedankt Loes, dapper van je ! Natuurlijk kwam dan de 400m vrij zo schoof Steffie Lemmens van de 200m naar de 400m. Bedankt Steffie dat je deze zware proef wou doen ! En dan moest de 200m natuurlijk ingevuld worden. Nele Mommen wou dit wel samen met haar deelname aan de 4x100m doen. Bedankt Nele, je bent nog maar pas terug en je trainingsvolume maakte je nog niet helemaal klaar hiervoor, dus zeker bedankt !


Sinds kort is de interclub een competitie waar de mannen en vrouwen samen voor de clubeer en overwinning strijden. Natuurlijk wel in hun eigen competitie. Dit maakt wel dat er niet zoals vroeger tegen 13/14 uur begonnen wordt maar al om 10u30.

Om 9 uur verzamelden al wat dapperen zich om naar Booischot te rijden. Velen gingen natuurlijk rechtstreeks.

Onze competitie begon sterk, Ditte Knaepen kon een mooie 4de plaats verzekeren met 26m28, goed voor 9 punten. Zijzelf had nog graag de bereikbare 3de plaats verovert die een grote meter verder lag , maar zeker een mooi begin.

Dan was het al direct tijd voor 2 van onze "Helden" . Trainer Benjamien mocht van de dokter na zijn sleutelbeenbreuk toch al zijn trainersrol opnemen. Hij rende van hot naar her voor wat ondersteuning, moed inspreking en technische ondersteuning. Zeer geapricieerd door iedereen. Zo ook naar Roberto Schuitman waar hij hielp met het uitzetten van de pasjes.

Het hoogspringen begon al op 1m40 !! Terwijl Benjamien naar "her" was gelopen , probeerde Patrick (als 40kg geleden ook hoogspringer) het ook even. Op verschillende oefensprongen lukte het slechts 1 keer; maar het lukte. Benjamien kwam tijdens de competitie moed inspreken en begeleide hem verder. 1ste poging, dikke nul. Tweede poging, ook nul.

het zag er niet goed uit. Gevolgd door de helft van de club ,want het hoogspringen lag dicht bij ons "basiskamp". Derde en laatste poging... aanloop... bocht... inzet... zweeffase... lat

en zonder ze te raken, erover !!!! een collectief cluboef ontsnapte. Proficiat Roberto ! Helden van andere clubs lukte dit niet zodat Roberto zelfs 10de werd en 3 punten sprokkelde .

400m horden ! Held Jan Convents 400m, al lastig en dan nog eens 10 keer 91cm overspringen. Zou het lukken. Jan wordt maar 1 technische ondersteuning meegegeven: aankomen, Jan, aankomen . Wat leek op een 3 minuten race duurde in werkelijkheid 1:26"69 aangekomen zelfs 11de en dus 2 punten. Geweldig.

1 van onze sterkhouders was ondertussen aan het verspringen begonnen. Elias Roncada.

Hij behaalt een mooie 5de plaats en 8 punten met 6m05. Zelf was hij een beetje ontgoocheld want er zat inderdaad wat meer in. Maar zoals ik toen live aangaf , is een 5de plaats zeker geen mislukking. Cil Appeltans heeft al een beetje ervaring in de 400m horden, zij eindgt mooi 7de in een tijd van 1;15"24.

Dan komt toch wel een geweldig moment van Heldin Margot Gelade . Zij wordt ongelooflijk 2de in de 1ste reeks ,wordt 7de overall en pakt dus 6 punten. Ze verpulvert haar record met bijna 3 tienden naar 13"21 en geldige wind . Proficiat Margot, jij bent op het moment de snelste vrouw van de club !! Buiten je tijd was het ook plezant om je leren kennen als een positieve, enthousiaste dame, top. Of het Rex Emobo inspireerde weet ik niet maar deze jongste onder de mannelijke sprinters doet meer dan verwacht. Ook hij verpulverd zijn record met 12 hondersten naar 11"52 , de 2de snelste van de club. Hij wordt zelfs 4de en dikke 9 punten verovert hij voor onze club. Ambitieuze Rex komt zo weer dichter bij zijn doel : onder 11"30 lopen. Dan is het toch tijd voor een interclubfenomeen. Tot nu kon hij elk jaar prestaties brengen op de interclub die hij niet meer kon de rest van het jaar. Zou het ook dit jaar zo zijn ?

ondertussen is onze ouderdomsdeken ook al 55jaar geworden. Patrick Mesotten.

Discus ligt nog dichter bij het basiskamp, veel clubgenoten supporteren dan ook , dat wordt gesmaakt. Het begin is eerder middelmatig 31m dan een nul, mm. een mooie 32m61 brengt hem bij de top 5. Patrick heeft altijd een trigger nodig. Dit keer is de trigger "De Smedt". Deze Turnhoutse familie (Serge en Rens)(topmensen) heeft hem nog nooit kunnen kloppen op discus. Jonge Rens Desmedt is echter 20cm voor hem geklasseerd. Na een beetje

"trashtalking" ,4de poging ...................... 34m61 !!!!! een prestatie die al 5 jaar niet meer gehaald werd , de ganse piste heeft het geweten. Supertrots en 3cm gegroeid wordt hij mooi 3de en 10 punten. 2 Traingen bij Trainer Olivier hebben precies de puntjes op de i gezet (ja voeten stonden niet gesloten, discus was niet geschept en hoog geeindigt ;) )

Aan de andere kant van de piste , wordt Heldin Liese Verheggen 12de met 6m31 en haalt zo toch maar mooi 1 punt in het kogelstoten. Natuurlijk is dit dan ook een persoonlijk record. Dank je wel Liese. "Schuiver" Loes Vanhove kampt zich uit de rode lantaarn en wordt mooi 11de in de 1500m met een nieuwe besttijd van 5:41"12 , goed gedaan Loes en niet 1 maar 2 punten :) .

Bij de 1500m mannen 1 van onze topatleten. Naar verluid heeft hij bijna moeten smeken bij zijn trainer om te mogen meedoen . Finn Ballet . Met zijn pas gelopen toptijd (onder 4minuten) mogen we toch een top 3 verwachten. En hij presteert zoals verwacht , mooi 2de met een knappe 4:05"51 . Even leek hij te winnen maar 1 van de deelnemers zette een 300m neer waar zelfs Mo Farah zijn wenkbrauwen zou gefronst hebben.

Dan komen de 400m'ers. Geweldige"Schuiver" Steffie Lemmens loopt hierin een persoonlijk record van 1:06"10. Mooi 5de , 8 punten. Ze zal het niet graag horen maar toch een prestatie met enige potentie om de 400m een kans te geven.

Dan komt nog een topper van ons in actie op de 400m , Cedric Mesotten.

Bijna genant overvloedig aangekondigt door de stationspeaker "3voudig limburgs kampioen" "enige onde de 50" " "let zeker op baan 3" (3x) , neen zeker geen druk op zijn schouders zo :p . Hij pareert die druk en wint als enige een onderdeel en dus mooi 13 punten op de 400m met 50"06. net niet zei hij. Top, kerel !!

Kobe Danckaert (17jaar en 365dagen oud) staat in voor het speerwerpen. Als 1ste jaar Junior, een nieuw gewicht 800gr. Zijn eerste poging al direct een zeer goede 44m25 , opdracht volbracht en een mooie 7de plaats en 6 punten.

Eigenlijk moeilijk om de 800m te beschrijven. Voor de eerste keer en niet enige keer geen tijden. Ze hebben er dan maar niets beter op gevonden om de eerste met 3minuten te klasseren en dan 5 seconden per aangekomen atleet te rangschikken ?????? Lauren Stoffels dus met een niet gelopen 3"45 maar wel 10de en 3 punten.

Hoogspringen vrouwen levert ook een mooie 5de plaats op. Cil Appeltans 1m50 , die hoogte zit precies altijd in de benen. Mooi ook na de inspanning van de 400m horden. Goed zo Cil.

Dan is het weer tijd voor fenomeen Patrick Mesotten. 55 kogel 7,259 kg, pff elk jaar opladen voor hem want normaal gooit hij nu met 6kg. Vorig jaar nog 1 uitschieter van 10m , 10m03.

Na 2 pogingen al 10m03 !!! grote opluchting, geen pijn ook , al dolgelukkig ! Er volgt zelfs een 10m10. opdracht volbracht 5de plaats zoals vorig jaar. Nope, Nope. Aangetrouwde Aca'er Tim Ongena heeft nog een technische tip " meer gesloten blijven, ge staat direct open".

MMM even proberen in poging 5 na een 9m59 in 4 ....... bam , een superworp, na een technische blunder van de officiel kunnen 3 concurenten het juiste gat aanduiden, onzeker heid houden de vreugde tegen, spanning 10m82 !!! 3de plaats en 10 punten. Een prestatie die enkel in 2016 werd gevenaard !!! waw

De familie Roncada dit jaar voor het verspringen. Elana Roncada bij de vrouwen. Maar een paar cm van haar persoonlijk record wordt ze dit jaar 10de. 4m87 . Een prestatie die in een normaal interclub tussen een 6de en 8ste plaats zou komen. Dit jaar echter ongelooflijk veel 5m springsters. Proficiat Elena met je prestatie ! Je hebt dat goed gedaan.

Dan is het tjd voor de 800m mannen . Ook hier weer een jongster aan de bak? Jappe De Ridder. Als jongste deelnemer onder de groten een 10de plek met een nieuw Pr, meer kan men toch niet vragen 2:16"34 . Goed zo :) .

Soms moet je alles in de strijd gooien, Nele Mommen op de 200m. Na zoveel tijd terug met atletiek begonnen is het moeilijk inschatten. Ik zat er nochthans boenk op . de verwachte 29"30 levert toch weer mooi 2 punten op, Bedankt Nele dat je wou sprinten voor ons.

En dan de "soap" van de dag. Yoran Knuysen loopt een geweldige 4de plaats in baan 1 dan nog in de 200m, de verloren baan. tijd ? geen tijd ??????? weeral weigert de opname om op te nemen. UIteindelijk worden alle 200m geschrapt , spijtig Yoran het was zeker een mooie tijd, next time !

Discuswerpen vrouwen. Ditte Knaepen. Ditte zit al een aantal discuscompetities met een bepaald getal in haar hoofd. Zeer moeilijke competitie vandaag voor haar 23, 24,26,0.25 genoeg punten maar ver weg van haar getal. Ze is ook pas overgeschakelt naar volledige draai , ik dacht tijdens de stage met trainer Olivier.

Laatste en definitieve poging. Degelijk, hoogte mocht iets meer , maar mooi vlak afgegooid,

23--24--25--26--27... hij blijft maar zweven , geland . zeer spannend wachten voor het eindresultaat 30m29 !!!! Getal gehaald, geweldig 3de en 10 punten, dik persoonlijk record. Top Ditte !

Tegelijkertijd met het discus zijn er nog een aantal atleten voor de langere afstanden. Terwijl de kampers eindelijk genieten van een stevig zonnetje is dat toch minder genieten voor de afstand. Bo Paps hierin een dik pr op de 3000 m vrouwen , 11:25"43 mooi 7de en 6 punten

Goed gedaan Bo. dan weer een jongster en ook allerjongste op de 3000m mannen, Tijs Vervalle . een goede 8ste plek in 10:07"35. een Pr als eerste kennismaking natuurlijk. Goed :)

Dan rest ons individueel enkel nog een 5000m . Luid aangemoedigd zaoals bij alle aca'ers loopt Tim Kielemoes toch wel een zeer mooie 17:30"70; Geweldig om te zien, Tim

Dan volgen de estafettes, elke staat 7de in de tussenstand en zal dus telkens in de 2de reeks baan 3 starten. De dames 4x100m , Margot Geladé , Nele Mommen ,Elena Roncada en Steffie Lemmens eindigen mooi 2de in hun reeks met 53"06. een dikke seconde sneller als op de training, woep woep . Een 7de plaats en 6 punten

De boys dan Rex Emobo ,Elias Roncada, Yoran Knuysen en Cedric Mesotten lopen alles en iedereen verloren in de 2de reeks met 5 seconden voorsprong, 43"69 een dikke tijd, maar 1 ploeg doet beter in reeks 2 dus dikke 11 punten.

Cedric Mesotten met een druk programma vandaag , direct naar de 4x400m mixed , 3 nummers voor hem vandaag. Met Yarne Knuysen,Loes Vanhove, Cedric Mesotten en Cil Appeltans (ook 3 nrs) in 4:05"75 , 10de plaats 3 punten,

Alles opgetelt geeft dat 170 punten en een verdienstelijke 7de plaats op 12 ploegen


Voila , alle proeven waren bezet !! top. Bedankt Trainer Benjamien voor de steun en foto's . Secretaris Marc Knaepen als Bestuurlijke afgevaardigde en nog belangrijker alle atleten voor er te zijn !!! Voor mij was het door jullie een geweldige dag en een tof gevoel om een Aca'er te zijn. Volgend jaar weer een volledig Team !!!!