top of page

10/02/24 Belgisch Kampioenschap Meerkamp

"No sweat , no glory" Als atleet is het hard werken om een volgend niveau te halen en het Limburgse niveau te overstijgen. De concurrentie in de atletiekwereld is groot . Vandaag mogen we weer een nieuwe naam bijschrijven . Na hard werken en mooie prestaties mag Phebe Nicolaij zeer verdiend deelnemen aan het Bk meerkamp te Gent. Hier volgt het relaas van mama Tina SmetsZaterdag 10 februari 2024, Belgisch kampioenschap meerkamp. Phebe Nicolaij wou zich heel graag plaatsen en kreeg afgelopen woensdag het verlossende bericht dat ze geselecteerd was!


Om half zeven ‘‘s morgens vertrokken we naar Gent. Vroeg opstaan was de boodschap!

Eerste nummer, 60m horden. Vorige zondag waren we al aanwezig in Gent en toen wist Phebe haar pr te verbeteren. Spannend, zou er deze keer nog een betere tijd in zitten? Phebe zat in de snelste reeks, dat vond ze wel heel erg spannend. Ze deed het schitterend! Een dik nieuw pr: 10:07!

Van een vliegende start gesproken!


Tweede nummer, hoogspringen. Dat kwam ook vorige zondag aan bod, ook toen al een nieuw PR. Phebe startte op 1m30 en sprong vlot tot 1m40. Een mindere sprong op die hoogte liet de lat vallen. Even twijfel, maar ze pikte de draad snel terug op. Voetje naar achter en alles kwam goed. Uiteindelijk lukte het haar 1m48 te halen, opnieuw een nieuw pr!

Daarna volgde een lange pauze, eten was de boodschap!


Na de pauze stond het kogelstoten op het programma. Doel was 9m stoten. Eerste poging strandde op 8m77. De twee volgende pogingen waren iets minder. Toch goed gedaan, al was Phebe niet tevreden.


Snel naar het verspringen. Vorige week lukte het Phebe om bijna haar PR te evenaren. Zou dit deze week ook kunnen lukken? Trainer Peter was aanwezig, dus dat zat al mee! Inspringen liep niet zoals Phebe verwachte, ze kwam telkens over de plank terecht, maar trainer Peter had er vertrouwen in. Blijven staan en gaan! En dat deed ze, direct naar een mooie sprong van 4m59, alweer een PR. Ook de 2de sprong was heel erg goed, maar de beste sprong hield ze voor ‘t laatst, ze sprong uiteindelijk 4m63, alweer een PR!!!


Afsluiten doen we gewoontegetrouw met een 800m, het minst favoriete (understatement) nummer voor Phebe. We hebben in de winter wel wat trainingen ingelast om de 800m tijd te verbeteren. Vorige week liet het resultaat nog op zich wachten, zou het vandaag wel lukken? Phebe vocht voor wat ze waard was en het lukte haar 2:49 te lopen, onder het gestelde doel van 2:50 en alweer een nieuw PR!


Op die manier sloot Phebe haar eerste BK af met een puntentotaal van 2682 punten, 90 punten beter dan haar PR! Dit totaal leverde een 11de plaats algemeen op en een 6de plaats Vlaams.

Wat zijn we trots op dit behaalde resultaat!


Tina Smets


Kritische noot van de webmaster : 4 Pr's op een meerkamp is een geweldige prestatie, Phebe. Je mag trots zijn op het behaalde resultaat !! Blijven werken en je gaat nog een fijne atletiekcarriere tegemoet
En met een groot dank je wel nog een extraatje van Johnny De Ceulaerde

92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page