top of page

08/06/24 B.K. Hamer+gewicht Masters

Vandaag, zaterdag, Belgisch kampioenschap masters hamerslingeren en gewichtwerpen in Mechelen. 3 Aca'ers gingen op pad. De ene al wat vroeger als de andere.

ouderdomsdeken Hugo Biets was onze eerste medaillewinnaar. Hij haalde op de middag reeds een bronzen medaille in het hamer met 22m22.

Umberto Jacobs deed aan beide proeven mee. Hij haalde de chocolade medaille (4de) in het gewichtwerpen met 10m84. Hij haalde een echte medaille in het hamerslingeren met 25m87 . Het werd een een bronzen medaille

Patrick Mesotten ontdekte het hamerslingeren bij Hugo Biets waar hij zijn eerste stapjes zette wat al snel naar resultaten over de 30m leidde. Het lot leidde hem verder naar Walter De Wyngaert. Deze supermaster (+60 bk titels) en lesgever hamer kon zijn ogen niet geloven toen zijn pupil in deze wedstrijd nu al zijn jaardoel haalde , 39m29 !! een clubrecord en pr verbetering van 2m22 . Een totale vooruitgang van reeds 6m dit jaar :) .Dit resulteerde in een mooie zilveren stek vermits een charmante Tienenaar (Serge Lefevre nvdr) zijn 2de jeugd hervond en een prestatie van 39m45 neerzette , amper 16cm meer , spijtig.

Na deze prachtige prestatie kwam en dan een decompressie bij het gewicht wat toch nog resulteerde in een bronzen medaille met een eerder magere 11m63.

Zoals bij de meeste kampproeven was de sfeer bijna even legendarisch als de presaties. Op deze oudere leeftijd kunnen we elkaar al eens wat gunnen en bestaat er toch een soort cammeraderie. Als competitieman bijna moeilijk te zeggen maar dat alleen is al bijna de moeite om te gaan. De organisatie van Ram was Top!! een grote proficiat ook daar .

al met al 3 man 4 medailles, best ok :)


patrick hamer

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page