top of page

08/05/24 B.K. 10.000m te Leuven

Op woensdag 8 mei werd er in Leuven het Belgisch Kampioenschap 10 km gelopen.

Voor onze club waren er 2 deelnemers. Nog voor ik aan dit verslag kon beginnen kreeg ik een mooi wedstrijdverslag over Jet Driesen. Uiteraard gaan we dit dan gebruiken :)


Afgelopen woensdag had ik me ingeschreven voor het BK 10.000 meter in Leuven. Aangezien ik mijn kilometers wat moet opdrijven, leek me dat interessant om ook eens mee te doen. Opnieuw waren we met een mooie groep. De start ging snel maar ik kon vlot mee met de kopgroep. Toen er na 3 km versneld werd, kreeg ik schrik dat ik zou stilvallen en heb ik gelost. Heel de wedstrijd liep echter vlot en ik merkte in de laatste kilometers dat ik degenen die uit de kopgroep moesten lossen, kon voorbij lopen. Met een snelle laatste kilometer van 3.23 min liep ik naar een 5de plaats op 3 seconden van de nummers 3 en 4. Daar ik nog over had, bleek achteraf dat podium er wellicht ingezeten had als ik eerder durfde versnellen. Ik liep wel opnieuw een clubrecord en finishte in 35.30 min. Aangezien mijn trainingen nog niet afgestemd zijn op deze afstand, denk ik dat er in de toekomst zeker nog meer in zit.

Mooie prestatie Jet !

Ook Marc Hiemeleers (m65) deed mee. Volgens zijn facebookpagina was het eerder hakken en zwoegen. Hij kon toch nog een 4de plaats in de brand slepen in 42:24"01


Jet liep ook nog een opmerkelijke presatie in Herentals en had nog een woordje klaar


Herentals 1/05/24


Benny gaf al een tijdje aan dat het clubrecord op de 3000 m ( 10.21 min) dit jaar haalbaar moet zijn. Ik moest hiervoor mijn besttijd verbeteren met een 8-tal seconden. Tijdens het PK onlangs in Alken liep ik 9 seconden te traag. Dit echter in een wedstrijd met slechte weersomstandigheden en waar ik ook heel de wedstrijd alleen liep. Toen voelde ik dat in betere omstandigheden het record haalbaar moest zijn.

Op 1 mei in Herentals was het dan zover. Aangenaam weer en een mooie groep zorgde dat ik mijn tijd verbeterde met 19 sec. naar 10.09 min. Dat was 12 sec. onder het vorige record. Ik keerde dus heel tevreden terug.

Trainer Benny gaf ook nog mee dat dat een clubrecordverbetering was van een record van 24jaar oud. Top !(Foto's Limburgs Kampioenschap Alken ,Jens Riskin)


44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page