top of page

07/05/2023 BVV in Mechelen

Vandaag werd het ACA leger de strijd in geworpen. De oorlog voor stijgen ,behoud of dalen van 2de landelijke. Werkelijk alles werd in deze strijd geworpen, Helden, Reddende Engelen, Gladiatoren, Jonkies en een oude man. Hier kan u hun verhalen lezen.

Vermits ook 3de landelijke op hetzelfde terrein gehouden werd, was het vroeg opstaan . Eerste proeven begonnen reeds om 10u30. Verzamelen geblazen reeds om 7u45 aan de manege. Veel volk op post. De sfeer zit reeds goed. Parking dicht bij de ingang geweldig.

Na een halve marathon ,leek het, kwamen we aan, aan de piste. We sloegen ons oorlogskamp op een mooi droge plek op de tribune, kort aan de frontzone (aankomstlijn).

Preparaties werden gemaakt, de troepen geformeerd. De regen was een kleine spelbreker, maar was niet onze echte tegenstander. De legerleiding schoof al direct een Held naar voor.

400m horden, Benjamien Mathijs , 1;00"86 , 2de plaats de toon is gezet. Als hij geen sightseeing had gedaan op de 8ste horde hadden we deze strijd gewonnen. Reddende Engel Tina Smets red ons uit de nood bij het kogelstoten, tegen het advies in van onze strijdarts. Maar ze doet meer als dat. Met een onverwachte maar omarmde prestatie van 7m54 wordt ze zelfs 8ste en dus mooie punten. De oude man legt Gladiator Colin Jacobs een ondergrens van 35m op bij het speerwerpen . Op de 6de poging laat hij deze dan eindelijk uitkomen met 35m32 en ook een mooie 8ste plaats. Bij het verspringen komt de God van Arendonk tussenbeide , slachtoffer, onze Yenthe Vendrix. Hij plakt gewoon 1m bij de prestatie van zijn atlete. die telkens rond de 3m70 spingt. hup ineens 4m68 ???? resultaat Yenthe wordt 9de en kan haar kansen niet gaan in het verspringen. De 4m41 waren al hoopvol maar waren vrij zeker vebeterd geweest en wie weet welke plek er opgeeisd zou worden. Na deze gladiatore is het weer tijd voor een reddende engel. Jappe De Ridder .Als cadet moet hij tegen al dat volwassen geweld opboksen. Hij eindigt dicht tegen zijn record en haalt 2 punten voor ons , 2:23"12. Bedankt. Tijd om weer een Held vooruit te schuiven. Ze begint aan haar eerste afstand. Hoe 1ste afstand ? ja ze doet er 2 voor ons !! 800m en 3000m , Eddy zou zeggen "waw , ongelooflijk". Bedankt Jet Driesen om niet alleen de rechter maar ook de linkerflank van ons leger te versterken. En versterken doet ze, en Pr van 2;27"03 en 9 dikke punten als 4de plaats. Dan wordt het tijd voor de oude man om zijn looprekje aan de kant te schuiven en mee te doen met het kogelstoten. Zelfs als oude van dagen is hij gekend dat hij op interclub boven zijn eigen kan uitstijgen. Patrick Mesotten , vorige maand maar goed vaar 9m00 op de training begint er direct aan met 9m40. een eerste glimlach verschijnt op zijn gezicht. het blijft zo een beetje errond hangen ... tot de laaste worp, de Alkense gloriekreet schalt door de velden , tot aan de tribune en verder, misschien wel tot Alken zelf ...

10m03 , he did it again , mooi 5de en 8 dikke punten. Gladiatore Ditte Knaepen begint aan het speerwerpen. Ik hoor haar al denken, wat Gladiatore, niks van, Bam , Dik Pr met 27m03

2de plaats ... een Held is geboren. 11 punten.

Als ik wist dat er verspringspikes waren met springveren , dan wist ik ook dat Yoran Knuysen ze gekocht had , want Hallo... Hallo ... Het leger volgt vanuit de tribune en ziet een verre, verre laatste sprong. De reactie van onze Held Yoran in de verte laat alles bekoelen ... Nope Yoran heeft het slecht aangevoeld en wij hebben het goed gezien 6m62 !!!! en 11 dikke punten.

hoe zegt de jeugd dat "lekker shinen" of zeker juist "geweldig".

Geboren uit het Heldennest legt ook Yarne Knuysen zijn wapens klaar voor de 100m. In de gelederen wordt de adem ingehouden want de benen kunnen nog al eens gevoelig uit de hoek komen. Nope deze keer eens geen probleem 11"82 , 4de plaats dikke 9 punten.

More is on the way !. Ook onze gladiatore Lies Brugghe haalt lekkere 5 punten met haar 8ste plaats op de 100m 14"25. De tijd kan misschien wat beter maar toch mooi.

Dan de gok van de dag van onze legerleiding. Onze "snelste man" Cedric Mesotten niet opstellen op zijn 200m maar wel voor de 400m , nooit gelopen , nooit specifiek voor getraind.

Wat te verwachten ? wat ?

Zonder tijd moet hij niet in de snelste reeks starten maar in de eerste reeks. iedereen op de plaatsen, klaar, bam... hij neemt 5m voorsprong , 10 , 15 , 20 , 25 waw , 30m , 35 zelfs 40m voorsprong.... het lijkt wel even of de klok vertraagt... De Alkense gloriekreet weerklinkt weer

Iedereen weet, er is iets gebeurt, iets speciaals Cedric zijn tijd 49"59 !!!! nooit liep er iemand sneller bij Ac Alken. OP dat moment zelfs de beste Juniorentijd van Belgie. Hij wint bovendien ook de volle 13 punten. Supercalifragilisticexpialidocious.

Onze volgende reddende Engel moet iemand zijn met veel durf. Nog rondlopend met een zelfgemaakt nummer ziet Nele Mommen het na ... jaren zitten om toch al direct een 400m te lopen. Zij brengt 5 knappe punten aan in een tijd van 1:08"52. Dank je.

Olivier Maes mag laten zien wat hij anderen leert. Hij brengt maar mooi 7 punten aan met een 6de plaats met 28m92 in het discuswerpen. Zelf wat meer terug vast hebben gaat in de toekomst indien nodig wat extra meters brengen. Onze passe-partout Ruben Vanhelmont staat tegenover een sterke lichting springers. Hij haalt mooi 1m60 en 3 punten.

Een volgende Held wordt de arena ingestuurd.. niet enkel zal hij de 1500m voor zijn rekening nemen ook de 3000m. En wat een 1500m het wordt. Finn Ballet een nieuw Clubrecord bij de scholieren jongens met 4:05"62 een tijd die al kan tellen. Weer worden 8 punten bijgeschreven. Dan moeten we een jonkie inzetten. Loes Vanhove staat klaar voor een 1500m. Nog een beetje timide maar ze slaat er zich door. 5:49"11 wordt het. nog niet zo gek veel boven haar record. en weer 4 punten. En daar zijn we Finn Ballet al terug verschijnen ??

Ja de 3000m volgt snel op zijn geweldige 1500m. Deze strijder mag zich dan ook aan de staart van het groepje zetten. Zoals voor alle soldaten van ons leger zijn de aanmoedigen er niet minder om. Talent kan je echter niet verloochenen en langzaam schuift hij naar voren.

OP het einde had een tegenstander de situatie helemaal verkeerd ingeschat. Die wou onze Finn in een langgerekte sprint van 250m even aan de kant zetten. Dat zagen we vanuit ons commandocentrum direct.. dat ging niet gebeuren. En alhoewel de man het nog lang volhield was het Finn die aan het langste eind trok met 10:24"33 en 5 punten.

Ook Jet Driesen voor haar tweede afstand. Iets langer rust gehad, wat kan dat geven.

Ale... hup... ze blijft maar voorin plekken !! Ronde na ronde.... boenk ze eindigt zelfs 3 en 10 punten in 10:28"42... zelfs een nieuw Persoonlijk record, hoe raar is dat. tsja de nieuwe opwarming zal een 800m worden haha. Proficiat.

Over persoonlijk record gesproken, onze Held Ditte Knaepen pakt haar tweede vandaag nu in het discuswerpen met 28m17 en een mooie 5de plaats , 8 punten. De oude man was daar en zag met een paar technische verbeteringen een 30+ verschijnen. Wordt vervolgd...

Dan moeten we nog een jonkie de ring insturen. Hoogspringen met maar 1 droom 1m50 springen. Cil Appeltans , ook nog maar cadet begint eraan. Een ganse schare van ons legerkorps volgt het op de voet. De tegenstanders vallen als vliegen. Met iets meer pogingen wordt ze 3de gerangschikt en dus 10 dikke punten en ...... 1m50 hoppa.

Versterkingen worden aangerukt voor de laatste proeven van de dag. Vers van de pers.

Neen en niet zomaar versterkingen. Elias Roncada reeds snel dit jaar op de 100 , nu ook op de 200m ??? ik zie hem zowaar 2de eindigen, het lijkt snel... snel de atletiek nu geopend en ...

jonge jonge jonge onder de 23 seconden , waww . Dik 22"95 een geweldig Pr . Boem !!!! Held.

Dit had ook Norah Augustinas gezien, ze zetten alle zeilen bij en ja hoor ook een pr voor haar 27"16. Zo zie je maar .Atletiek is vrij eerlijk. Een paar betere trainingsweken en hoppa. 5de plaats 8 punten.

En dan komt de slimste der Reddende Engelen. Vorig jaar nog in de bres gesprongen voor ons op de 1500m. Maar hij kan ook tellen 1500m is 4 doortochten en aanmoedigingen. 5000m zijn er 13 haha. Sander Sceurs maalt ronde na ronde, elke doortocht luid aangemoedigd en eindigt in 23:15"10.Hij sprokkelt zo voor ons 2 punten.

Tijd voor de aflossingen. We beginnen met onze snelle jongens. Ze allemaal bij elkaar geduwd in deze 4x100 , vorig jaar goed voor 45"25 een snelle tijd. Ze zijn wel alle 4 sneller geworden dus ?? en huppa 3de plaats met 43"56 en 10 punten. Blij en ontgoochelt zetten ze zich bij elkaar. inderdaad een mooie tijd maar 3 mindere aflossingen anders hadden ze zeker gewonnen en het clubrecord Ac is maar 3 tienden minder... ook dit wordt vervolgd, ongetwijfeld. ( Yarne Knuysen - Elias Roncada - Yoran Knuysen - Cedric Mesotten)

Ook onze vrouwelijke tegenhang doet het goed en behaalde een mooie 5de plaats en 8 punten. met 52"22. (Lies Brugghe - Norah Augustinas - Eliane M'Vuemba - Steffie Lemmens)

Speciale vermelding voor Eliane die er al was om 7u45 aan de manege om dan op 16u45 haar proef te lopen. Bedankt.

En dan een rare afsluiter. Een 4x400m mixed en dus een clubrecord als ze aankomen... enkel een clubrecord wat? mannen, vrouwen ??? en aankomen doen ze 8ste plaats 5 punten. ik heb vooral veel inzet gezien bij onze strijders... goed... 4:03"72. (Benjamien Mathijs - Cil Appeltans - Ruben Vanhelmont - Loes Vanhove.)

Alle punten worden samengeteld en we worden mooi 6de , een goede veldslag geleverd, volgend jaar opnieuw. Bedankt Allemaal voor jullie inzet !!! Het werd een mooie atletieknamiddag. En de oude man... hij zag dat het goed was211 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
May 09, 2023

Mooi verslagje

Like
bottom of page