top of page

04/06/2023 BVV Masters te Oostende

Bijgewerkt op: 22 jul. 2023

Interclub in Oostende, elkaar aanmoedigen in het zonnetje om het beste van jezelf te geven voor de club.

Afgelopen zondag 4 juni 2023 was het weer zover. De interclub voor de Masters vond dit jaar plaats in Oostende. Gepakt met een aantal speren, discussen en enkele kogels vertrokken we om 9u30 per carpool richting de Koningin der Badsteden. De Masters is de leeftijdscategorie voor atleten van ten miste 35 jaar. Aangekomen te Oostende sloegen wij op het grasveld langs de piste ons kamp op. Het is eens iets anders dan enkele kilometers verderop je plaats te moeten zoeken op het Groot Strand. Onze trainer Rudi Neven koppelde het nuttige aan het aangename, en kwam rechtstreeks vanuit downtown Oostende, uitgedost met zijn jaren-90 chronometer, om ons nog een laatste briefing te geven over dos en don'ts voor onze disciplines. Onze secretaris Marc Knaepen kon uiteraard ook niet ontbreken. Team ACA is compleet! Klaar om er in te vliegen, ... maar eerst toch even langs de overbuur, ene A. Heijn, voor een middagmaal.De namiddag begon met een persoonlijk record voor onze verspringster Merel Huygen. Zij overtrof zichzelf met een puike prestatie van 3.01 meter. Het was Merel haar eerste wedstrijd in het verspringen. Een opsteker om alvast nog verder in te zetten op deze discipline. Niet veel later was het aan Dimitri Driesen om een tijd van 14.68 seconden op de 100 meter in de tabellen op te laten tekenen. Greta Philippaerts, die als langeafstandsloopster de 800 meter niet helemaal als haar ding bestempelde, verzilverde met haar tijd van 3 minuten 11 uiteindelijk toch nog het clubrecord van ACA voor haar leeftijdscategorie. Ons bezoek aan Oostende was op die manier al een groot succes te noemen. Humberto Jacobs viel net buiten de top 8 van het speerwerpen met een mooie afstand van 30.42 meter. Uiteindelijk volgden er nog puike prestaties van enkele individuele loopnummers met 5minuten 11 op de 1500 meter door Tom Redant, 1 minuut 9 door Christophe Senden op de 400 meter, 35.7 seconden op de 200 meter door Merel Huyghen, 15 minuten 8 op de 3000 meter door Bea Strouwen en 11 minuten 57 op diezelfde afstand door Dimitri Driesen. Patrick Mesotten, werd eerste in het discuswerpen met een afstand die ruim twee meter verder lag dan de tweede. Onze eerste plaats was binnen! Het stadion begon te kolken. Humberto Jacobs realiseerde niet veel later een 3.77 verre sprong. Tina Smets stootte haar kogel tot een mooie 7.34 meter.

Haar tegenhanger deed het ook goed, Sven Nicolaij met een nieuw Pr, fijn en niet fijn,,, ,30cm verder als zijn oud record maar ... 3 cm te weinig voor 7m , 6m97, Op onze site staan nog enkele meetings die je kan uitproberen ,Sven ?

Als kers op de taart volgden de echte team-disciplines. Allereerst was het aan de de 4x100 meter bij de dames, waarbij Greta, Merel, Bea en Tina een mooie 1 minuut 16 neerzetten. Niet veel later volgde daarop ook nog de 4x400 meter door Dimitri, Christophe, Tom en Sven Nicolaij. Bij deze allerlaatste discipline zette ACA 5 minuten 2 op de teller neer. De dames en heren van ACA werden respectievelijk 12de en 13de.

Persoonlijke opinie van de schrijver: Je moet dan pas 37 geworden zijn om je eerste keer op een atletiekpiste een wedstrijd te lopen. Toegegeven, het smaakt naar meer. Interclub is een fijn gegeven waarbij je als ploeg een hechte band creëert doorheen de dag.


Wie doet er volgend jaar mee?


Verslag door Tom Redant, waarvoor dank


159 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια

Βαθμολογήθηκε με 0 από 5 αστέρια.
Δεν υπάρχουν ακόμη βαθμολογίες

Προσθέστε μια βαθμολογία
bottom of page