top of page

02/07/2023 Pk 5kamp in Tessenderlo

Toch wel veel aca'ers vandaag op post, vandaag worden jullie ook dubbel verwend,

Patrick deed een verslag van de bovenbouw via Atletiek,nu en we hadden vandaag een verslaggever ter plaatse in de vorm van Sven Nicolaij die een verslag deed van iedereen ter plaatse.


Elias Roncada (jun) , na zjn geslaagde test in Diepenbeek zal hij zeker meer dan 6m05 verwacht hebben op het verspringen. Toch wel mooi bijna 600 punten. Speer ging zeer goed met het zware tuig. Natuurlijk een nieuw Pr met 39m40 , zeker niet slecht. 200m ook een deftig resultaat met 23"32 , hier wordt een mooie basis gelegd voor een titel.Discus ook goed met 29m20, Pr en als laatste het plezanste onderdeel de 1500m aan 5:19"83. En zoals gedacht is dat ook voldoende voor de titel. Proficiat vandaag ook 2685 punten , het clubrecord van Benjamien ligt nog maar een 80 punten verder

Edouard Pelgrims (m65)is ook bezig met een deftige 5 kamp , verspringen weer over de 4m , 4m05 ( nu komt hem wel die cm) ,Speer 24m81 , 200m 32"10, dicus ook een goede 21m20. De beste worp wordt telkens in de eerste worp gegooid. De dikste punten worden wel gescoord in de 1500m in tegenstelling van de meeste andere Aca'ers. Hij loopt dan ook mooi 5:49"99 als 65jarige. Alles bij elkaar geeft dat dan 2570 punten. Goed voor een titel bij de Masters 65

Ook Kobe Dancaert (sch)is veelzijdig en dus ook present. Via messenger kregen we zelfs live updates,Makkelijk? Verspringen was al direct Pr , 4m75 altijd goed om zo te beginnen.

De aanloop kwam niet uit bij het speerwerpen. Natuurlijk wordt er dan nog altijd over de 40m gegooid , 42m78. 200m in 26"56 , zware benen na 200m. 34m77 bij het discuswerpen is ok, wel spijtig als je in de opwarming rond de 37m zit, er is gelukkig nog seizoen over :) Hij staat op de wip voor de 3de plaats. Nu volgt nog wel zijn grootste nachtmerrie , de 1500m.

Slim zijn wedstrijd afgestemd voor een bronzen medaille op zijn rechtstreekse concurrent.

En ja hoor de bronzen medaille is van hem , 1500m in 5:39"78 een puntentotaal van 2210

Alexander Macours (cad)begint ook sterk aan zijn 5kamp, hup Pr in het verspringen 4m82. Die goede trend wordt doorgetrokken in het speerwerpen, ook Pr 32m14. Hij blijft een Tiam doen want ook zijn 200m is een Pr 29"02, Hop ook nog een Pr op discus 24m51, tsja veel beter kan het niet worden. Het afsluitend nummer 150m nog aan 5:27"21 Totaal van 1756p

Jappe De Ridder probeert aan te klampen bij Aexander. Verspringen 4m11, speerwerpen 15m08 hoppa ook Pr , 200m in 28"52 mooi een nieuw Pr, discus18m35 ook al een Pr

Hij wint dan ook nog mooi de 1500m (zoals we weten is het vooral een loper) in 4:51"55 dit geeft een totaal van 1512 punten

En ja hoor we hebben ook vrouwen die meedoen. Phebe Nicolaij (cad)is er natuurlijk bij , ze kan zowat alles dus dat moet wel lukken. Wel moet ze nog strijden tegen ouderen als 1ste jaar, De vrouwen hebben ook een andere meerkamp als de mannen,

Phebe begint met 80mhorden en dit in 14"09 goed, hoog 1m40, het kogelstoten gaat super, ze sloopt de 9m grens en werpt (stoot uiteraard ;) ) 9m26 ,bam !! 4m23 is ook goed in een meerkamp , Speer wordt dan nog een heel goede 29m51, neen super want zomaar 2 m bij het pr !! dit resulteert in een puntentotaal van 2436 punten. En woeps mooi de bronzen medaille weggekaapt en volgend jaar is er nog een cadettenjaar, dat beloofd !!

In dezelfde categorie ook nog Amélie Macours . Haar 80m horden in18"90 hoog 1m20 dan kogel 5m94 ver 3m60 en als laatste speer 12m84. Op persoonlijk vlak heeft zij de beste dag gehad van allen, Alle 5 proeven een Pr. Zeker chapeau voor iemand die vooral veldlopen doet. haar eindresultaat 1150 punten


En dan zoals beloofd een klein verslag zoals hij dat noemt (ben benieuwd naar een groot verslag) van Sven NicolaijPK Meerkamp 02/07/23 Tessenderlo


Afgelopen zondag stond het PK Meerkamp gepland in de drukke atletiekkalender. Met 14 deelnemende ACA’ers op een totaal aantal van 120 mogen we tevreden zijn met de opkomst. De eerste proeven stonden al om 10:00 gepland, dus omstreeks 09:00 tekenden de eerste atleten present aan de mooie nieuwe piste van Tessenderlo.


Na een gezamenlijke opwarming onder leiding van Sven werden onze atleten in stelling gebracht voor hun eerste proef. Met 4 tot 5 gelijktijdige proeven, was het niet evident voor Tina en Sven om hun aandacht te verdelen, dus moesten er keuzes gemaakt worden. Tina ging eerst naar discus en Sven nam de cadetten dames mee naar de horden. De start stond om 10:00 gepland, maar door problemen met de fotofinish, was er ruim 20 minuten vertraging. Niet makkelijk om de atleten scherp en opgewarmd te houden. Bij Amélie was er ook de nodige stress, zij had nog nooit horden gedaan op wedstrijd, maar tijdens de opwarming ging het uitstekend en ook in de wedstrijd heeft ze het schitterend gedaan. Proficiat Amélie! Phebe, onze andere cadette in wedstrijd, bleef slechts 2 tienden boven haar PR en liep een goede 80mH. Ondertussen gingen de pupillen jongens aan de slag in het vortex en deden de miniemen meisjes kogelstoten. Bij de jongens mogen we ook een nieuw clubrecord noteren in het vortex, Arthur wierp de fluitspeer ruim 42m ver… top gedaan Arthur!


En zo waren we vertrokken voor een druk gevulde dag. Er was op elk moment wel ergens een ACA’er aan de slag, zodat de aanwezige ouders/grootouders genoeg te doen hadden om hun dag te vullen. Van verveling was geen sprake! Er werden knappe prestaties geleverd doorheen de dag, ik pik er graag enkele uit, want elke prestatie bespreken, zou ons te ver leiden.

Beginnen doe ik met de pupillen meisjes, met Anke was er 1 atlete aan de slag in deze categorie, met een sprong over 1,05m lukte ze een heel mooi PR. Bij de PUP jongens hadden we Arthur en Louis aan de start. Louis kwam telkens heel dicht in de buurt van zijn persoonlijke records en heeft er goede meerkamp opzitten. Arthur kon zichzelf verbeteren in 3 van de 4 disciplines en met een sprintje op het einde van de 1000m kon hij net de winst binnenhalen in de meerkamp! Hij haalde het met 2 punten voorsprong… proficiat Arthur!

De miniemen meisjes dan met Line en Kiki aan de start. De dames hadden afgesproken om zoveel mogelijk PR’s te verbreken doorheen de dag en vooral Kiki is hier heel goed in geslaagd met 3 PR’s op 5 disciplines. Line behaalde een mooi PR op kogel, haar favoriete discipline en kruipt dichter bij de 9m. Bij het discuswerpen kende ze wat pech want na 2 nulworpen bij de eerste twee pogingen, heeft ze voor zekerheid gekozen bij haar laatste worp maar nog steeds mooi met net over de 15m. De miniemen jongens mochten iets langer in hun bed blijven liggen want zij starten iets later aan hun wedstrijd. Giel en Lukas vertegenwoordigden ACA in deze categorie. Beide jongens deden het schitterend! Vooral de prestaties in het hoogspringen sprongen in het oog, beiden konden daar een heel mooi nieuw PR neerzetten. Het eindresultaat mag dan ook gezien worden. Lukas won de meerkamp en werd Limburgs kampioen, Giel mocht als derde in de eindstand mee op het podium voor zijn bronzen medaille… proficiat jongens!


De cadetten dan. Ladies first dus ik begin met de prestaties van Amélie en Phebe, over de 80mH heb ik het al gehad. Voor Amélie, die de laatste tijd vooral op het afstandslopen traint, was deze meerkamp wat uit haar comfortzone. Ze mag echter terugkijken op een heel goede meerkamp, ook al had ze een aantal disciplines nog nooit in wedstrijd gedaan en ook al even niet op getraind. Phebe heeft zich op haar werpnummers goed kunnen verbeteren, ze stootte de kogel van 3kg (eindelijk) voorbij de 9m en met haar laatste worp in het speerwerpen landde de speer op 29,51m en wierp ze zich naar de derde plaats in de eindstand. Ze mocht dus het podium op voor een bronzen medaille. Proficiat Phebe!


Tweelingbroer van Amélie, Alexander stond samen met Jappe aan de start van de meerkamp bij de cadetten jongens. Ook voor Jappe die vooral traint op afstandslopen was dit wat uit zijn comfortzone, hij keek dan vooral ook uit naar de afsluitende 1500m. Samen met Lander (van SACN) trok hij van bij de start goed door en beide heren hielden er een strak tempo op na. Net geen nieuw PR maar na een lange meerkamp een hele mooie afsluiter. Alexander had ook een aantal disciplines nog niet gedaan en zette daar de standaard voor de toekomst. In het speerwerpen heeft hij al vaker een wedstrijd gedaan en daar kon hij zich ook mooi verbeteren met een worp ruim voorbij de 32m. Proficiat met jullie prestatie jongens!


Tenslotte hadden we Kobe nog aan het werk bij de scholieren, Elias bij de junioren en Edouard bij de Masters. Kobe kon zich nipt verbeteren in het verspringen en presteerde goed op de andere disciplines. Hij keek niet uit naar de afsluitende 1500m, maar kon zich in de buurt van zijn voornaamste concurrent voor het podium houden en op een mooie derde plaats eindigen in de meerkamp… proficiat Kobe! Elias op zijn beurt kon in het verspringen en speerwerpen afstand nemen van de tegenstand en met ruime voorsprong de overwinning binnenhalen op de meerkamp, het goud was dus voor hem… proficiat Elias! Last but not least Edouard, die een mooie meerkamo heeft afgewerkt en een mooie derde plaats kon behalen over alle Masters, maar was de eerste in zijn leeftijdscategorie (M65). Het is weinig 65 plussers gegeven om nog voorbij de 4m te springen of met een speer bijna 25m te gooien, dus petje af voor deze prestatie! Knap gedaan Eduard!


Met in totaal 7 medailles waarvan 3 gouden (4 als we de medaille van Edouard meetellen in zijn leeftijdscategorie) op 14 ACA’ers, dan kan je niet anders dan tevreden zijn. Proficiat aan alle atleten, trainers en ook ouders voor de prestaties en de (morele) ondersteuning!


Tot over 2 maanden op het PK aflossingen bij ons in Alken!!!

71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page