Verslag LCC veldloop Tongeren voor Ben, Pup, Min 3/11/2019

Eerste zondag van november wordt in Tongeren traditioneel het Limburgs Cross Criterium (LCC) afgetrapt of beter op gang geschoten. Er waren heel wat ACA jeugdatleten aanwezig in de verschillende categorieën. Er hebben 7 BEN, 8 PUP en 7 MIN deelgenomen, verdeeld over de verschillende reeksen. Bovendien was er 1 KAN atlete die het aandurfde om mee te doen, super gedaan Margeaux!

Iedereen heeft het beste van zichzelf gegeven! Proficiat daarvoor… Voor enkele atleten was het trouwens de eerste ervaring met het crosswerk, hopelijk is het goed meegevallen en voor herhaling vatbaar.

Hoewel elke prestatie het vermelden waard is, wil ik toch even de prestatie van Giel en Thor in de verf zetten. Giel (BEN H 2011) kon heel vlot zijn reeks winnen met ruime voorsprong op nr 2. Thor (MIN H 2007) heeft een mooie 3de plaats behaald in zijn reeks, die erg tactisch gelopen werd. Iedereen was wat naar elkaar aan het kijken totdat Thor het welletjes vond en een versnelling plaatste. Slechts 2 andere atleten konden mee schuiven.

Ook in de andere categorieën (vanaf cadet) zijn er erg goede prestaties geleverd, ook hier was het voor enkelen de eerste ervaring met het veldwerk. Zo waren er podiumplaatsen voor o.m. Michiel en Pascal. Proficiat allemaal!!!

Volgende afspraak in het veld op zondag 17/11/2019 in Pelt, maar eerst nog op maandag 11/11/2019 om 11:00 (BEN, PUP en MIN) of 13:00 (vanaf  CAD) in de sporthal van Alken voor onze eigen Indoormeeting (kogel en hoog).

Volledige uitslag kan u hier terugvinden.