SEPTEMBER KAMPIOENSCHAPSMAAND

De kampioenschapsmaand nam al een aanloop op 22 augustus in Lanaken met de Limburgse kampioenschappen 10.000m.  De 3 deelnemende ACA-masters kwamen elk met een gouden medaille terug naar Alken.

Nog straffer ’s anderendaags.  Op de Belgische kampioenschappen meerkamp in Heusden wist Ria Van der Vorst glansrijk de nationale titel in de 5-kamp W65 binnen te halen.

De Limburgse aflossingskampioenschappen in Neerpelt zagen 35 ACA-ploegen aan het werk.  Daarvan werden er liefst 12 kampioen, waarvan 11 mastersploegen (als de wedstrijden per leeftijdscategorieën opgesplitst worden). 

Op de Limburgse kampioenschappen hamerslingeren voor heren in Tessenderlo mochten 2 ACA-masters op het hoogste podiumtrapje plaats nemen voor de gouden medaille.

De nationale kampioenschappen cadetten/scholieren in Moeskroen leverden net geen medailles op, maar half september haalde belofte Stefie Mievis in Brugge wel zilver binnen in het hinkstapspringen.

Master Frederik Houben maakte de verplaatsing naar Ciney voor de Belgische kampioenschappen in de zware werpproeven.  In het gewichtwerpen miste hij net het podium, maar met de hamer wist Frederik wel de bronzen medaille te veroveren.

26 september was een drukke medailledag met het Nationaal Criterium voor de jeugd in Nijvel en de Vlaamse en Limburgse kampioenschappen voor masters in Heusden.  In Nijvel maakte benjamin Ylio Philtjens zijn meesterschap in het kogelstoten waar met de gouden medaille.  Jill Houbrigts stootte bij de benjamins meisjes zowel met de kogel als met de hockeybal op dezelfde concurrente, die haar net voor bleef.  Zij bracht 2 schitterende zilveren medailles mee.  In Heusden konden de ACA-masters 5 Vlaamse titels veroveren:  Greta Philippaerts (200m W50), Renata Sterken (1500m W50), Gert Neirinck (ver M40), Patrick Mesotten (discus M45) en Edouard Pelgrims (300m horden M60) zorgden daarvoor.   W65 Ria Van der Vorst, M35 Gert Vanclee, M60 Hugo Biets en nogmaals M45 Patrick Mesotten en M60 Edouard Pelgrims werden gevierd met zilveren en bronzen medailles.  In de opsplitsing per provincie kwamen er ook nog eens 15 Limburgse titels uit de bus.

In het laatste septemberweekend betwistten 2 cadetten hun Belgisch kampioenschap hamerslingeren in Dampicourt.  Andreas Steegmans haalde hier een prachtige zilveren medaille binnen.

In oktober staan er nog enkele kampioenschappen op het programma.  Daarna zal de prachtige balans volledig kunnen opgemaakt worden.