PK indoor benjamin, pupil en miniem – zondag 2/2/2020 in Heusden-Zolder

Twee februari, naast wereldpalindroomdag, ook de dag dat het Provinciaal Kampioenschap Indoor voor BEN, PUP en MIN gepland stond. Het was erg druk in Heusden, met zeer veel deelnemers vooral op het spurtnr. En ook een mooi aantal deelnemers van ACA.

Er zijn heel wat persoonlijke records (PR’s) gesneuveld (of net niet), podiumplaatsen behaald en ook overwinningen gevierd. Een overzicht…

Ladies first en we beginnen dus met de meisjes. De BEN meisjes, met twee nieuwe PR’s voor Anke (op 60m en Verspringen) en een eerste Limburgse titel van de dag voor Line in het kogelstoten, bovendien ook gestoten in een nieuw PR. Line nam ook nog deel aan het verspringen, maar kon daar niet in de buurt van haar PR komen. De PUP dames dan, Paulien, Yana en Roos liepen de 60m en deden het schitterend. Paulien evenaarde haar besttijd en Yana en Roos wisten hun toptijd scherper te stellen. We blijven nog even in de spurt met Phebe die deelnam aan de 60m horden. Ze werd 2de in haar reeks, maar in de volgende reeks was er nog iemand sneller dus een knappe 3de plaats en bronzen medaille voor Phebe. Aan het verspringen deden Roos en Paulien mee, met knappe prestaties van beide dames. Het hoogspringen tenslotte bij de PUP dames, met 3 deelneemsters van ACA (Matthea, Yana en Phebe). Altijd een zenuwachtige bedoening dat hoogspringen, valt de lat of valt de lat niet. De trainingen van Freya wierpen hun vruchten af met Matthea en Yana die hun PR konden evenaren en Phebe die zichzelf met maar liefst 9cm verbeterde en over 1,25m ging. Deze sprong leverde haar een erg knappe 2de plaats op. De winnares had 1 poging minder nodig om over 1,25m te geraken, vandaar het zilver. De MIN dames met Elena en Steffie op de deelnemerslijst. Elena nam deel aan kogel en 60m en kon op beide disciplines net geen nieuw PR noteren. Steffie deed het verspringen en hoogspringen en bleef bij ver net onder haar PR, maar wist haarzelf wel te verbeteren in het hoogspringen. Top gedaan dames!!!

De jongens dan… als eerste de BEN. Twee deelnemers zowel bij het verspringen en de 60m, telkens dezelfde namen ook met Giel en Arven. En topresultaten voor beide jongens. In het verspringen bleven ze beiden wel onder hun PR, maar toch een zeer mooie top 10 plaats voor Arven en een Limburgse titel voor Giel. Op de 60m wist Arven zijn reeks te winnen in een tijd die 6 tienden sneller was dan zijn vorige toptijd. In de volgende reeks kon Giel nog sneller dan Arven, maar bleef wel een fractie boven zijn persoonlijke besttijd. Beide jongens mochten wel op het podium. Een 1ste plaats en 2de titel van de dag voor Giel en een 3de plaats voor Arven. Proficiat! De PUP jongens dan met ook 2 deelnemers van ACA… Daan en Lukas. Beide jongens zijn eerstejaars pupil en dat voel je natuurlijk tegen gasten die 1 jaar ouder zijn. Lukas deed mee met verspringen en 60m. Bij het verspringen zag je dat zijn passen niet 100% uitkwamen en liet hij veel cm’s liggen voor de lat, maar toch een knappe prestatie met zijn 9de plaats. Op de 60m kon hij zijn PR verbeteren en viel hij nipt naast het podium. Daan probeerde het in hoogspringen en kogelstoten. Kogel werd hij knap zesde en in het hoogspringen geraakten ze met 4 over 1,20m, maar door het aantal gemiste pogingen werd hij 3de, goed voor een bronzen medaille. Top gedaan! De MIN jongens tenslotte met 1 deelnemer, Dieter. Hij deed mee aan de 60m en het hoogspringen. Hij kon zijn PR evenaren op de 60m en wist zichzelf te verbeteren op hoogspringen.

Met 3 gouden, 1 zilveren, 3 bronzen medailles en de vele persoonlijke records was dit kampioenschap meer dan geslaagd! Proficiat aan alle atleten en een dankjewel aan de aanwezige ouders en trainers voor de (morele) steun. Op naar het volgende…

Sven