PK BEN/PUP/MIN Lanaken 29/06/2019

Afgelopen zaterdag 29/06/2019 werden, onder een loden zon, de provinciale medailles en schildjes uitgedeeld. ACA kwam sterk voor de dag op dit kampioenschap… er zijn heel wat PR’s gesneuveld en tal van medailles behaald. Enkele atleten mochten zelfs het hoogste schavotje betreden… Proficiat allemaal!!!

Tijd voor een overzicht. Een vroege start met de eerste proeven al om 13:00 en al meteen raak! Daan mag zich Limburgs Kampioen hoogspringen noemen met een sprong over 1,04m. Super! Line en Manet moesten aan de slag in het kogelstoten en konden elk een nieuw PR noteren, net als Manet’s grote broer Manraj die in het speerwerpen ook een nieuw record wierp. Goed voor een 3de plaats.

Line en Manet moesten na het kogelstoten al meteen opnieuw aan de slag in het hoogspringen. Manet mocht ook hier een nieuw PR noteren. Line sprong voor het eerst over 1,05m en dat was verrassend genoeg voldoende voor een gouden medaille! Proficiat Line. Jappe ging op hetzelfde moment aan de slag in het verspringen en sprong naar een nieuw PR. Steffie en Tine waagden hun kans op de horden. Steffie scherpte haar besttijd op deze discipline nog wat aan en Tine liep naar een beste seizoenstijd.

Bij de volgende reeks proeven, mochten de MIN jongens gaan discuswerpen. Drie deelnemers voor ACA met Yoran, Manraj en Kobe. Yoran wierp een nieuw PR, wat hem een mooie 5de plaats opleverde. Kobe en Manraj bleven weliswaar onder hun PR, maar mochten wel het podium betreden na het discuswerpen. Kobe werd 3de en Manraj werd Limburgs kampioen! Trainer Olivier zal tevreden zijn… Phebe stootte haar kogel ondertussen ook weer wat verder dan ervoor, Kiki bleef iets onder haar PR in hockey, Tine moest de strijd staken in het hoogspringen en Paulien en Lise gingen ervoor in het verspingen. Voor Paulien de eerste keer dat ze dit op wedstrijd deed. Vlak na het verspringen mochten Paulien en Lise de 60m betwisten en beide meisjes liepen een nieuw PR… goed gedaan meisjes!

De spurtnummers bij de jongens dan. Kobe bleef net boven zijn besttijd op de 80m en mocht als 3de mee op het podium. 2de bronzen medaille van de dag voor Kobe, die in de ochtend nog snel het tennistornooi in Alken won… van een topdag gesproken. Tobias en Lukas spurtten beiden naar een nieuw PR op de 60m. Daan deed ondertussen een poging om een 2de medaille van de dag te halen in het Hockeybal werpen. Met een 2de plaats op dit onderdeel, lukte dat ook. Kiki sprong ondertussen in het verspringen naar een nieuw PR.

Hoogspringen bij de pupillen meisjes met Phebe en Eline. Beide meisjes spongen over 1,15m, voor Phebe een evenaring van haar PR en voor Eline een verbetering. Nog PR’s in het verspringen voor Tobias en Lukas. Lukas zijn sprong leverde hem trouwens een zilveren medaille op… goed gedaan allemaal!

Deze lange dag is bijna ten einde, de laatste kampnrs waar ACA in actie komt is in het hockeybal werpen (Steffie) en verspringen (Yoran). Yoran mocht ook hier een nieuw PR noteren. Afsluitend staan zoals steeds de langere loopnrs op het programma. Giel, nieuwkomer in onze club, deed het schitterend in zijn eerste officiële wedstrijd. Hij bleef op de 600m onder de 2’ en liep zo naar een 3de plaats. Eline bij de meisjes en Jappe bij de jongens bleven elk een 5-tal seconden boven hun besttijd. Top gedaan in deze hitte!

Je ziet elke atleet heeft zijn uiterste best gedaan en er zijn heel wat records gesneuveld in het broeierige Lanaken. Maar belangrijker… iedereen heeft zich goed geamuseerd! Proficiat aan onze kersverse kampioenen, proficiat aan de medaillewinnaars en last but not least dikke proficiat aan alle deelnemers!!! Bedankt ook aan de trainers die aanwezig waren… tot de volgende…

Sven