PK AC indoor 5/1/2020 Heusden

Vandaag het tweede gedeelte van het PK Limburg indoor voor de sprintnummers en kampnummers.

Ondanks de laatste dag van de Kerstvakantie, toch veel ACA kleuren in Golazo-hal in Heusden.

Nieuwbakken cadetten Mannu en Kobe samen met Dorian schreven in voor het kogelstoten. Voor Mannu had ik bij een eerdere indoorwedstrijd al een podiumkans voorzien. Maar dat was echter zonder zenuwpees Kobe gerekend. Kobe trok uiteindelijk toch aan het langste eind en haalde de bronzen medaille met 8m48, op de voet gevolgd door Mannu met 8m31. Dorian werd 5de met 7m91. Voor Dorian zit de 8m er volgende keer zeker in.

Ine (Maris) schreef in voor het hoogspringen waar het een gezellig onderonsje werd vermits alle categorieën in één wedstrijd deelnamen. Het werd bij het inspringen al duidelijk dat Ine in goede vorm was. Enkele, en we mogen dat wel zeggen, nonchalante sprongetjes bij het inspringen op 1m40, maar toch vlot er over. Samen met Myrthe (SACN) ging het gestaag op naar 1m55, maar voor Ine wel allemaal in de eerste poging. Samen dan naar die 1m60 waar Ine in de 3de poging het net niet haalde. De lat trilde even op de staanders maar viel toch. Ook 3 ongeldige pogingen voor Myrthe en zo werd Ine kampioen. Knap gedaan!

Ine deed vervolgens mee aan het kogelstoten samen met Tine (Vanhelmont). Een 5de plaats voor Ine met 9m04 en een 6de plaats voor Tine met 8m21. Toch weer over de 8 voor Tine. Toppie!

De eerste proef na de middagpauze was het ver voor Sch. dames. Yenthe, Nena en Tine (V) vertegenwoordigden de ACA kleuren. Na veel aanpassingswerk en de nodige coachinfo van trainer Benny werd het brons voor Yenthe met 4m92, een 7de plaats voor Nena met 3m82 en 8ste plaats voor Tine met 3m74.

Om 14uur de start van de reeksen 60 meter. Ook hier veel ACA-geweld. Norah werd in haar reeks 2de in een geweldige tijd van 8:29 en was daarmee zeker van een finaleplaats. Tine (Trekels) werd in haar reeks 4de in 9:13. Bij de Cadetten heren 3 ACA’ers. Yarne, nog niet hersteld van een serieuze verkoudheid, werd 4de in 8:34 op de voet , beter gezegd teen, gevolgd door Robbe in 8:35. Vers van de pers Cedric die, onder de ervaren leiding van papa Patrick, in zijn reeks 2de werd in 7:93 en een finaleplaats verzekerde. Voor een allereerste wedstrijd… zeker hoedje af voor Cedric.

Scholieren dames dan. Een tweede plaats voor Yenthe in haar reeks in 8:31 en een zekere finaleplaats. Nena werd in dezelfde reeks 5de met 9:37.

Scholieren heren. Hier ging Jorrit aan de start. Goeie start en een tweede plaats voor Jorrit in …

Oei… ze geven Jorrit de derde plaats en geen finale. Hoe kan da? Benjamin samen met Chris dan effe gaan polsen bij de aankomst. Wat blijkt… de baanaanduider had Jorrit van ACA en Jorrit van LOOI van baan verwisseld. De aankomstrechter was hier niet van op de hoogte en van daar het misverstand. De finishfoto was echter duidelijke en zo werd Yorrit, die van ACA, toch tweede in 7:58 én een finaleplaats. Bij de senioren werd Ruben 5de in een tijd van 7:94 en goed voor een finaleplaats. maar Ruben en entourage gingen er van uit dat de net zoals vorig jaar de Junioren én de Senioren in één finalereeks zouden lopen en vertrokken al richting Kozen. Ondanks de nodige whatss-appen en sms-sen toch geen Ruben in de finale. Jammer. In de 3de reeks 60m Benjamin en Denzell aan de start. Benjamin won de reeks in 7:20, later gecorrigeerd naar 7:19. Denzell werd 5de in 8:16.

Ruben werd ook nog 4de in het kogel met een stoot van 8m56.

4 ACA’ers bij het ver Cadetten heren. Cedric werd 7de met 4m68, Kobe 8ste met 4m57, Dorian 9de met 4m53 en Robbe 10de met 4m03. “Maar” één ACA’er bij de Scholieren mannen namelijk Jorrit. Maar wel goed voor een bronzen medaille. Hij haalde een sprong van 5m64.

Nog een bronzen medaille voor Tine (Trekels). Zij werd dus 3de op de 60 horden bij de Cadetten dames in een tijd van 11:76.

Enige vorm van nervositeit werd waargenomen bij Norah toen bleek dat de finale 60m en het verspringen bij de Cadetten dames op hetzelfde moment ging starten. Na overleg met de hoofdscheids werd dan toch beslist om het verspringen even uit te stellen. Zucht(en) van opluchting. Norah werd bij het verspringen 7de met een sprong van 4m28.

De finales van de 60 meter dan.

Norah werd vierde in een tijd van 8:32, dit met slechts 3 honderdsten achter de derde plaats. Spijtig, medaille had er zeker in gezeten.

Cedric werd jammer genoeg gediskwalificeerd in zijn finale. Maar niemand zal hem dat op zijn allereerste wedstrijd kwalijk willen nemen.

Yenthe werd in haar finale 5de in 8:35 en Jorrit werd 6de in zijn finale in 7:69.

Top of the bill… Trainer-atleet Benjamin won de finale bij de Seniors in 7:18 en behaalde voor ACA dus in extremis nog een gouden plak.

 

Ale cijfertjes op een rij:

16 ACA deelnemers op deze tweede PK-dag die zes finaleplaatsen haalden en een verzameling van 2 gouden en 4 bronzen medailles mee naar huis namen. Trainers Chris, Benny en Benjamin kwamen en zagen dat het goed was.

Proficiat aan iedereen!

 

Chris