Nacht van de atletiek – Heusden 6/9/2020

Topweekend voor de Belgische atletiek met afgelopen vrijdag de memorial in Brussel en vandaag, zondag 06/09/2020, de nacht van de atletiek in Heusden. Net zoals vele evenementen, een aangepaste editie dit jaar nav corona. Het hoofdprogramma wordt in de late namiddag, vooravond afgewerkt, de jeugdatleten waren deze voormiddag al aan de beurt.

Ook ACA was vertegenwoordigd met Line en Giel bij de BEN en Phebe bij de PUP. Deze laatste was als eerste van de drie aan de beurt voor haar 1000m. Met een PR, dat voor aanvang toch een tiental seconden trager was dan de andere deelneemsters, kon ze haar wagonnetje goed aanhaken met het peloton. Enkel in de laatste ronde moest ze de rol (zoals verwacht) lossen. Ze mag dan wel als laatste over de streep gekomen zijn, maar heeft toch maar mooi een PR gelopen van 3’45”30, 4 seconden beter dan haar vorige besttijd. Proficiat, Phebe!

De BEN jongens en meisjes liepen in één reeks hun 600m. Giel en Line dus samen aan de start in dezelfde reeks, een unieke belevenis. Giel ging er, zoals altijd, als een speer vandoor en was erop gebrand om een toptijd te lopen en zijn besttijd nog wat scherper stellen. Hij liep na 200m al weg van de rest van de bende en kwam na 1’54”12 als eerste over de streep. Een 2-tal seconden boven zijn PR. Beetje ontgoocheling bij Giel, maar toch super gedaan! Line kon heel goed mee schuiven met de groep en kwam als 5 de over de streep op alle deelnemers en als 3de meisje in een tijd van 2’08”32. Een nieuwe toptijd voor Line met een verbetering van haar PR met 6”. Super gedaan!

Jammer dat er door de veiligheidsmaatregelen geen podia waren. Er mocht ook slechts 1 begeleider per club de atleten zone binnen, de rest moest verplicht plaats nemen op de tribune (1 toeschouwer per atleet). Toch een aparte ervaring voor atleten en begeleiders, maar natuurlijk alle begrip hiervoor. Een pluim ook voor de organisatie want alles was goed geregeld. Volgende week met een 7-tal ACA’ers naar Eupen voor een meerkamp en dat zal het zo ongeveer zijn voor dit vreemde atletiekseizoen. Tot binnenkort!

Sven