Nacht van de atletiek 20/07/2019

Afgelopen zaterdag stond de nacht van de atletiek op het programma in Heusden. Deze meeting is vaak de meeting van de laatste kans voor nationale en internationale toppers om een WK of EK limiet te halen, maar aangezien het WK dit jaar pas begin oktober is (door de hitte in Doha) komen er nog kansen.

In de namiddag en vooravond is er een voorprogramma waar ze de lokale helden aan het werk zetten. Hier hebben drie ACA -atleten deelgenomen. Als eerste kwam Paulien Nelissen aan de start van de 1500m met een seizoensbeste prestatie als resultaat. Enkele uren later was Finn Ballet (MIN) aan de beurt, hij kon zijn persoonlijke besttijd op de 1000m verbeteren met net geen 5 sec. naar 3:08.40… knap gelopen.

Als laatste ACA’er kwam Giel Devos (BEN) aan de start van de 600m. Er werd een aparte rangschikking opgemaakt per geboortejaar. Hij kwam als derde over de streep, maar mocht toch op de eerste plaats op het podium staan (1ste van 2011). Hij kon bovendien zijn eigen besttijd verbeteren met bijna 3 sec. en brak hiermee ook het clubrecord van ACA bij de BEN jongens op de 600m (1:56.05). Proficiat!

Sven