Limburgs veldloopkampioenschap 12/1/2020 in Tessenderlo

Afgelopen weekend zijn in heel Vlaanderen de Provinciale Kampioenschappen Veldlopen gehouden. Voor onze provincie was zondag het crossterrein van Tessenderlo het strijdtoneel. Voor velen een eerste kennismaking met deze cross omdat deze niet opgenomen is in het LCC.

Een mooie opkomst trouwens van onze ACA-atleten. Heel veel respect voor alle deelnemers, iedereen doet zijn uiterste best om een goed resultaat neer te zetten. Meer kan en mag je niet vragen van de atleten. Proficiat allemaal!

Even een overzicht van alle prestaties…

We beginnen er aan bij de Benjamins. Bij de meisjes kwam Anke in haar reeks als 11de over de streep, terwijl oudere zus Line, ondanks een kleine slipper in één van de eerste bochten, als 6de over de streep kwam in haar reeks. Bij de jongens stond Arthur aan de start in de eerste reeks. In zijn eerste echte wedstrijd als ACA’er wist hij beslag te leggen op de 8ste plaats. In de 2de reeks bij de Benjamin jongens, droeg de favoriet voor de zege een ACA truitje. Giel wist zijn favorietenrol waar te maken en kon vlot winnen. Arven kon in diezelfde reeks als 10de finishen, wat ook een prachtresultaat is. Proficiat jongens en meisjes!

De pupillen dan. Geen eerstejaars meisjes van ACA aan de start (jammer), dan maar meteen de tweedejaars. Traditioneel een groot deelnemersveld met 40 atleten aan de start, het was wat drummen aan de startlijn. Phebe werd 16de, Paulien 30ste en Lise 35ste. Bij de jongens eerstejaars stond Niels aan de start, hij werd mooi 8ste. De tweedejaars jongens beloofde een spannende strijd te worden tussen Jappe en een atleet van AC Genk. Jappe liep een tactisch erg sterke reeks en het plannetje van papa Robin werkte perfect. Na een eerste speldenprik op ruim 200m van de streep, kon Jappe het afmaken in de spurt en de titel binnenhalen. Jules werd 21ste in deze reeks. Goed gedaan iedereen!

Volgende reeks aan zet, zijn de miniemen. Eerstejaars miniemen meisjes, met 2 ACA atleten aan de start. De jarige Eline werd 14de en Amelie 24ste. Geen 2de jaars aan de start helaas, dus gaan we meteen over naar de jongens. Eerstejaars ook met 2 aan de start. Alexander werd 10de en Daan 12de. Ook hier geen 2de jaars atleten aan de start spijtig genoeg… Proficiat aan deze atleten met hun resultaat!

De volgende reeksen zijn iets ingewikkelder om te volgen omdat er verschillende geboortejaren samen lopen, maar er een apart klassement gemaakt wordt. Ik probeer alles te overlopen en niets te vergeten… we beginnen met de dames. Tine werd bij de scholieren dames 14de in haar reeks. Maja was 5de algemeen in haar reeks, maar kwam als eerste W60 over de streep en is dus Limburgs kampioen. Bea was 9de algemeen en 3de W50. Ria was eerste W70 en Monique werd 17de algemeen. Jet tenslotte kwam als 5de Senior dame over de streep.

De heren dan. Finn werd 5de algemeen, maar was 2de van zijn geboortejaar en mocht dus op het podium. Dries werd 20ste en Wout 25ste. De scholieren, Warre en Vic, werden respectievelijk 9de en 16de algemeen. De waslijst masters dan… Pascal werd 2de M50, Rudi 2de M55, Ludo 3de M55, Marc 2de M60, Edouard 3de M60, Kris 2de M65 en Michel tenslotte 19de algemeen. In de andere reeks Masters werd Dimitri 22ste algemeen.

Van harte proficiat aan alle atleten! Jullie zijn allemaal winnaars vanaf het moment dat je je borstnr opspelt! Volgende afspraak onze eigen ACA veldloop op zondag 26/01/2020! Alle atleten op post!!!