Limburgs kampioenschap AC 23/24 april 2016

Vorig weekend was er weer ons tweedaags Limburgs kampioenschap AC.  We gaan dit eventjes overlopen zodat iedereen toch weet hoe het ginder geweest is.  Dag1 waren er 15 ACA’ers opgedaagd. Beginnen we even met de cadetten jongens waar er de vuurdoop was voor Victor Loop. In het kogelstoten behaalde hij een 6de plaats.  In het hoogspringen deed hij een stukje beter en mocht hij zelfs als derde op het podium plaatsnemen.  Toch leuk voor een eerste deelname.  Dan moeten we al over naar de scholieren waar Ruben Vanhelmont present was in het hoogspringen en de 200m.  Hij miste net het podium in het hoogspringen met een 4de plaats en werd derde in zijn reeks 200m en dat bleek ook niet genoeg voor het podium. Dan Gilles Jaspers. Hij ging zijn kans op een zeer snelle 800m en was goed voor plaats 9.

Dan nog bij de jongens onze werper Andreas Steegmans in kogel en discus. Hij zorgde wel voor 2 medailles met zilver met de kogel en brons met de discus.  Tot slot ook nog een dame met grote klasse bij scholieren.  Paulien Nelissen ging er bij de start van de 1500m onmiddellijk vandoor en de andere deelnemers hebben haar pas teruggezien na de aankomst waar zij meer dan 100m voorsprong had op nummer 2.  Meteen de eerste ACA titel.  Bij de junioren ook 2 ACA deelnemers.  Bij de jongens zilver (100m) en brons (200m) voor Glenn Schouterden.  En ook zilver voor Heleen Helsen op de 400m.  Tot slot nog onze senioren en masters.  Eerst even de dames met Stefie Mievis, die zich naar de titel sprong in het verspringen en achteraf er ook nog zilver bij deed in het hinkstapspringen.  Hier werd zij juist voorafgegaan door clubgenote Nele Mommen, die dus de titel inpakte.  In het verspringen was er ook nog een 4de plaats voor de wederoptredende Davina Beke na een jarenlange afwezigheid door de wielermicrobe.  In het speerwerpen deed zij het zelfs nog beter met een 2de plaats voor Ditte Knaepen die hier het brons wegkaapte.  Dan nog onze heren.  Nieuweling en master Christophe Van Poucke haalde zijn spurtschoenen boven in de 100m en 200m.  Ondanks goede prestaties moest hij het toch afleggen tegen al dat jonge geweld.  Ook ereplaatsen voor master Hugo Biets in het kogelstoten. Zeker niet makkelijk als je normaal met 5kg moet kogelstoten en nu dus met 7,26kg.  Dat laat zich zeker voelen.  Ook een 6de plaats voor Senior Olivier Maes in een zeer sterk bezette discuswedstrijd.  Hier was er wel brons voor master Patrick Mesotten en die deed er nog zilver bij in het kogelstoten.  Uiteindelijk mag de medailleoogst toch gezien worden met 3 x goud, 6x zilver en 5 x brons.

Dan dag2 met amper 7 Alkense deelnemers. Cadetten meisjes met Faidra Theunissen in kogel en discus met respectievelijk een 7de en een 5 de plaats. Eerstejaars Jelle Manshoven wierp zijn speer naar 31m26 en haalde als derde hiermee ook het podium. Bij de scholieren 3 atleten die ook gisteren van de partij waren.  Ruben Vanhelmont bleef net als gisteren net naast het podium staan met een 4de plaats in het ver en een 5de plaats in het speerwerpen.  Gilles Jaspers ging nu voor de 1500m.  Weer een heel  snelle race met Gilles uiteindelijk als nummer 7.  Net als gisteren was Paulien Nelissen aanwezig en nu voor de 800m.  Ook hier weer hetzelfde.  Alleen weg van in de start en ook alleen aan de finish met een grote voorsprong.  Tot slot nog twee 4de plaatsen voor onze senioren Gilles Timmermans met de speer en Freya Knaepen bij het discuswerpen.  Vandaag was de buit dus duidelijk minder groot met 1x goud en 1 x  brons. Met deze wetenschap gaan we naar de interclubwedstrijden waar wij hopen dat onze atleten (ook de afwezigen van deze 2 dagen) op hun best voor de dag zullen komen en de ACA kleuren hoog kunnen houden.