LCC veldloop Genk 24/11/2019

Ondertussen zijn we eind November al toe aan de derde manche van het LCC criterium, het gaat vooruit… Ditmaal was Genk de plaats van het strijdtoneel. ACA was in aantal iets minder vertegenwoordigd dan de voorbije weken op deze wedstrijd, maar de afwezigen hadden ongelijk. Het parcours in Genk is immers best wel pittig, waarbij elke ronde een helling moet beklommen worden. Vooral voor de jongste atleten is dat een moeilijke opdracht.

 

Er waren 3 Benjamins, 7 pupillen en 5 miniemen aanwezig.  Geen podiumplaatsen dit keer maar wel een aantal sterke prestaties. Line en Niels lieten zien dat ze de lijn van de voorbije wedstrijden konden doortrekken met elk een erg mooie 6de plaats als resultaat. De pupillen meisjes waren het sterkst vertegenwoordigd, met 5 deelneemsters van geboortejaar 2009: Matthea, Phebe, Roos, Paulien en Charlot. De dames hebben het super gedaan! Thor kon bij de miniemen beslag leggen op de 5de plaats, goed gedaan! En als we dan toch namen aan het noemen zijn… Anke, Arven, Kenneth, Elena, Alexander, Tibe en Daan hebben ook goed gepresteerd!

 

Bij de iets oudere atleten, kon enkel Pascal (M50) een podium versieren. Hij wist zijn wedstrijd te winnen, proficiat! Top 10 was weggelegd voor Finn, Tine, Warre, Jet en Jimmy. De overige atleten vielen net buiten de top 10. Proficiat met jullie prestatie!!! Top gedaan.

 

Tot slot zeker nog vermelden dat Giel (BEN 2011) niet deelgenomen heeft in Genk omdat hij samen met zijn ouders afgezakt was naar Roeselare voor de 2de manche van de crosscup. In een spannende wedstrijd kon hij net niet winnen en eindigde hij 2de in zijn reeks. Met deze 2de plaats blijft hij wel leider in de crosscup. Wat een topprestatie van deze jonge kerel! Volgende mache in de crosscup is iets dichter in de buurt, nl. na nieuwjaar in Hannuit.

 

Volgende week zondag 01/12/2019 staat de 4de manche van het LCC op het menu, de sinterklaasveldloop in Bree. De jeugdatleten die liever niet door de modder lopen, kunnen op zaterdag 30/11/2019 afzakken naar Heusden voor een indoormeeting voor de jeugd (BEN, PUP en MIN).

Het uurschema van deze wedstrijden is terug te vinden op de website www.PClimburgatletiek.be