Laatste nieuwtjes

Het is weer een tijdje geleden door omstandigheden (verlof en dergelijke) dat we nog iets nieuws verteld hebben.  We gaan proberen dit in recordtempo even in te halen.

  • 28 en 29 april waren er de Limbugse kampioenschappen AC in Heusden.  Voor ACA werden de volgende podia gehaald.  Goud en de Limburgse titel was er voor Warre Santermans op de 100m horden bij de cadetten heren net als Ine Maris bij het hoogspringen bij de cadetten dames.  Voor Ine was er ook nog zilver op 80m horden. Eveneens zilver voor Sara Helsen (800m sen dames), Sander Vijgen (1500m schol heren) en 2 x Pieter Leemans (hinkstapspringen en 200m jun heren.  Pieter haalde ook nog brons op de 100m bij de jun heren net als Alexander Petry (800m cad heren) en Tom Coenen (200m schol heren) Dus voor ACA 10 medailles op het PK.
  • 5 mei het eerste Belgisch kampioenschap en zoals steeds gaat dit over de 10000m en 3000m steeple.  Bij de mannen M60 haalde Marc Hiemeleers een prachtige 2de plaats op amper 2 luttele seconden van de titel.  Een dikke proficiat is op zijn plaats.
  • Dan waren er nog de interclubs voor onze vrouwen en mannen op 12 en 13 mei. Op zaterdag haalden de dames een zeer prachtige 4de plaats in Brasschaat.  En zondag werd er naar gewerkt om niet terug te zakken naar de 3de afdeling en ook dat is goed gelukt.  Met een tiende plaats bleven we hier ook netjes boven de dalersplaats.  Maar tegen volgend jaar zullen hier toch zeker nog een tandje moeten bijsteken om ons te kunnen handhaven.  Eigenlijk moeten we nu al beginnen met de voorbereiding van de intgerclubs van volgend jaar als we wat meer vooruit willen zowel voor onze mannen als onze vrouwen.