KvV AC – Limburgs kampioenschap jeugd – Crosscup Hannut

Vandaag een drietal noemenswaardige wedstrijden op de kalender. Beginnen doen we misschien wel met de belangrijkste. Dat was het kampioenschap van Vlaanderen AC met 3 Alkense deelnemers. Zij hebben het alle drie zonder uitzondering heel goed gedaan. Eerst het hinkstapspringen bij de dames met Stefie Mievis en Nele Mommen. Beide waren zij gebrand op een goede prestatie. Met Svetlana Bolschakova erbij was goud natuurlijk uitgesloten en ook een Jolien Van Brempt is moeilijk te kloppen. Beide aca-ers scherpten hun beste prestatie van het seizoen aan. Stefie haald weer sedert zeer lange tijd de kaap van de 12m. Met 12m00 haalde zij zelfs de zilveren plak achter Svetlana. Nele stond dan tot de laatste poging met 11m70 op een derde plaats. Toen sprong Jolien 11m76. Nele repliceerde nog met 11m74. Maar dat was dus 2cm te weinig voor brons. Toch zeer mooie prestatie. Achteraf deed Stefie ook nog mee met het verspringen, maar daar lukte het podium niet. Dan Benjamien Mathijs op de 400m en bij het verspringen. Op de 400m won hij zijn reeks in 51.04. Weer goed voor een nieuw clubrecord, dat hij reeds sedert het begin van de maand op zijn naam had. In het verspringen ging het ook weer uitstekend. Bij zijn eerste poging kwam hij neer na 6m69 meteen een nieuw clubrecord. Eentje dat al stond van 1992. Hij bleef daarmee op podiumkoers en werd uiteindelijk derde in deze spannende wedstrijd. Dikke proficiat aan onze drie deelnemers.

Eveneens vandaag het Limburgs kampioenschap van de jeugd in Sittard. Hier was de teleurstelling van ACA trainers en bestuur zeer groot. Amper 4 deelnemers van ACA kwamen opdagen voor dit Pk. Er zijn jaren geweest met ver over de 20 deelnemers met ook een karrevracht aan medailles. Nu eentje voor Andreas Steegmans bij de miniemen in het kogelstoten. Grootste pechvogel was echter Yente Vandersteen. Hij stevende recht op de overwinning af op de 60m horden, maar verstapte zich bij de derde horde en ging heel hard tegen de grond. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gevoerd en wij hopen het allerbeste en een spoedig beterschap voor Yente. Eveneens nog aanwezig met enkele goede prestaties waren de pupillen broers Reniers, Seppe en Jelle. Met ondermeer een 4de plaats voor Seppe was het podium wel heel kort bij. Maar echter juist niet.

Tot slot ook nog de lotto crosscup in Hannut. Hier waren 5 ACA-ers aanwezig. Vooral om zich eens te meten met de Belgische top als voorbereiding voor ondermeer het BK in maart. Rani Pannemans kwam na een zeer slechte start terug tot de 6de plaats. Sara Helsen bij de cadetten meisjes hield zich goed in dit gezelschap en werd mooi vierde. Zus Heleen deed het ook voortreffelijk bij de scholieren en zij kwam op plaats 7. Hier kwam Jitte Cosemans ook uit op plaats 18. Ook nog in het eerste gedeelte van het deelnemersveld. Tot slot ook de eerste cross van het seizoen voor master Pascal van Marcke. Ook hij heeft het crossen nog niet verleerd. In een zeer sterk deelnemersveld van 93 atleten haalde hij de 16de plaats. Misschien heeft hij nu de smaak terug te pakken en zien we hem volgende week al terug op het Limburgs Kampioenschap in Neerpelt. Hopelijk daar wat meer deelnemers als op het PK indoor.