Hoe moet het verder in deze corona periode

Na de veiligheidsraad van vandaag weten we iets meer kwestie onze atletieksport.  Voor ACA komt het er op neer dat al onze pistewedstrijden van dit jaar dus niet zullen plaatsvinden. En dit wegens het afgelasten van alle sportwedstrijden tot eind juli 2020.  Dus ook onze jeugdnacht en Nacht van Alken in juli kunnen dus niet doorgaan.

Voor onze sportkampen in juli en augustus is het nog even afwachten tot de beslissing valt ivm sport en jeugdkampen tijdens de grote vakantie.  Hier hoopt men eind mei uitsluitsel over te geven.

Wij hadden er eerst aan gedacht om de trainingen te hervatten vanaf 18/5.  Eerst met de atleten vanaf cadet en daarna ook met onze jeugdatleten.  Maar op de veiligheidsraad van vandaag is daar nog geen beslissing over gevallen.  Wij weten wel dat deze week alle ministers van sport nog samen komen om te bespreken hoe de trainingen van de groepssporten terug kunnen opgestart worden en onder welke voorwaarden.  Zo snel als wij hier meer over weten gaan wij even de koppen bij elkaar steken hoe wij dat zo veilig mogelijk kunnen organiseren.  Waarschijnlijk gaat dit ten vroegste mogelijk zijn vanaf juni.  Dus afwachten maar.

Ondertussen hou het veilig en gezond en volg zoveel mogelijk de online trainingen u aangeboden op facebook  bij ACA-jeugd en ACA-runners