Eerste seizoenshelft

De eerste 3 maanden van het pisteseizoen zijn al achter de rug. Niels Theijs startte al iets eerder met enkele knalprestaties in de USA.

Kort na de Paasstage volgden al de Limburgse kampioenschappen, waarin de ACA-atleten 7 titels en in totaal 17 medailles veroverden.

Op clubgebied zijn de wedstrijden voor de Beker van Vlaanderen van belang. ACA nam dan ook weer deel aan alle 8 categorieën, met wisselend succes, maar altijd met een fijne clubsfeer, hetgeen uiteindelijk het belangrijkste is.

Met die positieve ingesteldheid namen 3 Masters deel aan hun nationale kampioenschappen. Bijzonder succesvol. Renata Sterken behaalde een prachtige zilveren medaille in de 1500m. Gert Neirinck volgde het voorbeeld met zelfs 2 zilveren medailles: in 110m horden en 3.000m steeple, waarin hij tevens het Limburgs record verbeterde. De hoofdrol werd echter gespeeld door Marc Schoels, die dubbel Belgisch kampioen werd: in 800m en 1500m. In die laatste proef verbeterde ook hij het Limburgs record.

Ook in de Vlaamse kampioenschappen A.C. wonnen ACA-ers medailles. Nele Mommen won zilver in hinkstap, terwijl er bronzen medailles waren voor Stefie Mievis in 400m horden en Benjamien Mathijs in verspringen.

In de aparte wedstrijden voor Limburgse titels werden er weer ACA-ers gekroond met Pascal Van Marcke in de 10.000m, en in de steepleraces Jitte Cosemans en Gert Neirinck, die opnieuw zijn Limburgs record scherper stelde.

In de stratenlopen merken wij opnieuw een opmerkelijke aanwezigheid van de ACA-clubtruien, vooral in de wedstrijden van de Haspengouw Challenge, waar ook onze Brouwerijloop op 15 september gastheer/vrouw speelt.