BK Veldlopen in Wachtebeke. Verslag Jeugd.

Benjamins dames presteren sterk.

Op een frisse maar zonnige zondag werd er al vroeg in groep met onze jeugdatleten vertrokken naar het BK Cross in Wachtebeke. Onze benjamins werden als eersten het veld ingestuurd. Voor hen staat er naar jaarlijkse gewoonte een aflossing met 4 op het programma.  ACA nam deel met een meisjes- en een jongensploegje. In beide reeksen traden meer dan 50 ploegen-met-ambitie aan. Onze dames namen een snelle start met Meskerem die even op plaats 2/3 liep. Dit vergde veel van haar energie zodat ze de 2de wedstrijdhelft iets terugviel. Elena moest de stok overnemen in het tijdrovende gekluts in de wisselzone en begon aan de achtervolgingsrace. Zij kon op haar beurt heel wat tegenstanders inhalen zodat we weer wat naar voor schoven. Yirthe als derde

loopster haalde alles uit de kast om slotloopster Martha zo gunstig mogelijk te laten starten, hetgeen ook mooi lukte. In haar gekende stijl mochten we aanschouwen hoe Martha nog een 4à5 atleten inhaalde waardoor zij op een mooie 7de plaats eindigden. Proficiat Dames!WP_20160313_10_48_03_Pro[1]

 

Thor, Vince, Yoran en Gust: GOUD!

In de wedstrijd van de jongens benjamins werd gestart met Thor; dit bleek een goede keuze want Thor zette het ganse peloton al snel op enkele tientallen meters. Helemaal alleen mocht hij als eerste de stok doorgeven aan Vince waardoor deze ook de ganse omloop alleen mocht afleggen. Alles geven en doseren was de opdracht en Vince moest niets van zijn voorsprong afgeven. Yoran was als volgende aan de beurt om de ganse jagende meute achter zich te houden. Opgejaagd wild noemt men zoiets. Alhoewel het leek dat de hongerige wolven even naderden op hun prooi, zag Yoran toch terug de kans om de voorsprong knap uit te breiden na de helling, in de tweede helft van de omloop. Gust als laatste loper had de ondankbare taak om het knappe werk van zijn voorgangers af te maken. Helemaal rustig voelde hij zich niet, wat af te leiden was uit het herhaaldelijk omkijken. De andere ploegen hadden duidelijk hun sterkste lopers voor het einde bewaard want naar het einde toe naderden ze met rasse schreden, of was het misschien dat Gust zich al zegezeker voelde? Met nog voldoende voorsprong werd de meet behaald waarna het feestje kon beginnen en men het hoogste podium mocht beklimmen. Een onvergetelijke ervaring voor de fiere atleten, trotse ouders, trainers en supporters!

Uitkijken naar Jill en Dorian!

Bij de pupillen hadden we Jill en Dorian bij de deelnemers. Bij de meisjes werd het een spannende wedstrijd. Jill streed goed mee voor de ereplaatsen. In de tweede wedstrijdhelft kon ze echter opschuiven tot op de tweede plaats. Alleen die andere Limburgse , die tevens het PK van Jill had gewonnen, was ook weer vandaag te sterk. Doordat de voorsprong zo miniem was, mogen we toch terecht fier zijn op de prestatie van Jill. Ook Jill mocht nadien het podium op om een mooie zilveren medaille in ontvangst te nemen WP_20160313_10_53_25_Pro[1]in het bijzijn van al haar meegereisde supporters. Proficiat Jill!

Dorian was de volgende aan de beurt; Ook hij liep een verdienstelijke wedstrijd in een knappe tijd op een 43° plaats op 103 deelnemers. Voor een kampioen in het kogelstoten en het hoogspringen is dit een prachtprestatie. Dorian geeft steeds het beste van zichzelf en dit resulteert dan ook in knappe prestaties.

Tamirat, Warre en Vic: mooie prestaties!

Bij onze miniemen jongens gaven Tamirat en Warre bij de eerstejaars het beste van zichzelf. Tamirat kende een goede start en liep even op plaats 2 in een groepje dat zich had afgezonderd van de rest. Naar het einde toe kon Tamirat die plaats niet meer vasthouden en moest dan ook vrede nemen met een ondankbare 5 de plaats (4de Belg, want de wedstrijd werd gewonnen door een Luxemburger).

Warre liep een prachtwedstrijd en kende vandaag geen terugval. Behouden gestart kon hij, door zijn wedstrijd goed in te delen, op het einde nog verschillende atleten voorbijgaan en eindigde op een mooie 38ste plaats op 105 aankomers.

Bij de oudste miniemen hadden we Vic aan de start. Hij schoof na het startschot mooi mee in de groep en kon naar het einde nog mooi opschuiven waardoor hij op een mooie 41ste plaats kon finishen. Op een BK kent men, zeker bij de jeugd, zijn tegenstanders niet of nauwelijks en hierdoor is het vaak moeilijk om zich te positioneren in de groep. Hierdoor kan het zijn dat je te snel of te traag weg bent en dan is het zaak daarna om nog zo goed mogelijk te eindigen.

Aan iedereen een dikke proficiat voor deelname en persoonlijk resultaat op dit prachtig en zonovergoten BK. Een dag vol spanning en emoties voor niets dan tevreden atleten, ouders, trainers en supporters!