BK Veldloop Wachtebeke. Verslag Cad- Sen.

Zondag 13 maart 2016.

Op een mooie omloop werd er om  de Belgische veldlooptitels gestreden in het zonnige en prachtige domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Na een mooie prelude, geschreven door onze eigen jeugd, maakten onze oudere atleten zich op om hun wedstrijden te betwisten. Daan, Paulien, Gilles, Sara en Heleen hadden zich met ambitie ingeschreven.

Bij de cadetten moest Daan als eerste aan de slag. Van bij de opwarming merkte hij echter al dat de benen niet in orde leken te zijn, ook voelde hij zich algemeen niet Ok. Daan ging toch van start maar vertoefde al dadelijk achteraan in de groep en het vlotte

helemaal niet. Na de eerste kleine ronde heeft hij de strijd gestaakt. ’s Anderendaags bleek hij ook niet naar school te kunnen owv een virale infectie. Wij wensen hem spoedig beterschap. Jammer van de voorbereiding want Daan kende een behoorlijk seizoen in zijn eerste jaar bij de cadetten.

Gilles nam een rustigere start, zoals vaak, omdat zijn turbo moeilijk snel aanslaat. In de wedstrijd echter ontwikkelde Gilles een behoorlijk tempo en daarmee kon hij flink opschuiven. Naar het einde toe heeft Gilles nog alles gegeven en is hij nog geëindigd voor de derde van het Limburgs kampioenschap. Hiermee was hij zelf heel tevreden en wij natuurlijk ook! Proficiat Gilles en doe zo verder! Plaats 41 van 71 ingeschrevenen!

Uitkijken naar Paulien!

WP_20160313_13_24_39_Pro[1]
Zilver voor Paulien bij de scholieren.
Bij de tweedejaars scholieren meisjes hadden wij Paulien die de ACA-eer mocht verdedigen. Paulien was al zeer snel gestart want ze wou in het spoor van Justine Tinck blijven, de vorige Belgische kampioene die ook al verschillende crosscup-manches gewonnen had. Ze kon als enige het versmachtende tempo van de koploopster aan want de rest moest er al snel vanaf. Toen ze met hun tweetjes een voorsprong van een 40-50 m hadden op de naaste achtervolgers moest ook Paulien toegeven dat dit tempo voor haar waarschijnlijk te hoog lag en moest ze Justine laten gaan. Even leek het erop dat de twee achtervolgers zouden terugkomen en wist Paulien niet of ze zich terug moest laten inhalen. De achtervolgers hadden blijkbaar ook op hun adem getrapt want de kloof bleef nagenoeg onveranderd. Paulien kon de laatste km nog verdapperen en alzo nog tamelijk comfortabel binnenlopen. Tinck had in het wedstrijdbegin het verschil willen en kunnen maken en is dan ook niet meer verder uitgelopen. Paulien mocht dus na een knappe race het podium op om een oververdiende zilveren medaille in ontvangst te nemen in het bijzijn van familie en trotse supporters. Proficiat Paulien met je medaille en je prachtig ganse seizoen!

Sara liep in de race bij de junioren een zeer verdienstelijke wedstrijd waar ze steeds in de buurt van de 8ste, 9de plaats te vinden was. Op de helling op 250 m van het einde kon ze nog goed versnellen en 2 sterke concurrenten oppeuzelen dankzij een goede eindversnelling. Proficiat Sara met je mooie 7de plaats (4de van de eerstejaars)!

Zus Heleen mocht met de allerlaatste reeks het mooie BK afsluiten in de korte cross van de vrouwen. Ze ging ongeveer van start op de plek waar ze de ganse wedstrijd heeft kunnen lopen. Heleen wist dat ze door een gebrek aan conditie en training de voorbije weken niet al te veel mocht verwachten van deze wedstrijd en was nadien dan ook heel tevreden met haar uitslag: een verdienstelijke 31ste plaats op 82 deelnemers. Vergeten we ook niet dat ze al de ganse dag in de weer was geweest als begeleidster van onze jeugdatleten, een taak die zeker in de benen kruipt, (ik kan ervan meepraten)! Proficiat Heleen!