BK en PK masters indoor in Gent op 10/3/2019

Zoals elke jaar wordt het BK/PK Masters indoor aanzien als afsluiter van het indoorseizoen met ook dit jaar weer een pak volk in de indoorhal in Blaarmeersen in Gent. ACA was dit jaar vertegenwoordigd door een 5-tal atleten en die 5 ACA’ers zorgden toch voor een PAK medailles en nieuwe clubrecords.

Per uitzondering wil ik eens beginnen bij de mannen.

Eduard Pelgrims startte aan het hinkstappen M60, een discipline waar hij nog nooit eerder aan deelnam. Maar al snel bleek hij wel enig koekje gegeten te hebben van het hinken, het stappen en het springen. Tot bij de voorlaatste sprong stond hij op de tweede plaats, moest van Chris bij zijn laatste sprong risico nemen en … 8m83 en 20cm voorbij zijn concurrent Umberto Jacobs. Maar een atletiekwedstrijd is nooit voorbij voor de laatste sprong gesprongen is en… jawel, Umberto ging opnieuw voorbij met 8m99. Heel even blonk het gouden metaal in de ogen van Eduard, maar BK zilver en een gouden Limburgse plak is ook mooi meegenomen. Eveneens een nieuw clubrecord.

Eduard naam ook deel aan de 800m. Onmiddellijk nam Eduard de leiding in de wedstrijd maar moest in de voorlaatste ronde toch het onderspit delven en werd alweer 2de in 2:43:37. Belgisch zilver en Limburgs goud.

Marc Schoels nam deel aan de 1500m wat later de verkeerde keuze bleek te zijn. Volgens Marc zouden zijn snelle benen het beter gedaan hebben in de 800. Zijn concurrent Luc nassen (ADD) en Nederlander Mondrie gingen er halfweg vandoor en waren te sterk voor Marc die toch mooi 2de Belg werd. Dus Belgisch zilver voor Marc en een nieuw clubrecord.

De dames dan, met als jongste Tina Smets (W35) vergezeld van hevige supporters Sven en Febe. Zij nam eerst deel aan het verspringen. Met 4 zeer regelmatige sprongen van 3m33, en telkens een voet voor de plank, stond ze tot dan op de 3de plaats. Chris gebood van voetje vooruit, risico, en… 3m76, op 6 cm van de tweede plaats. Het bleef dus toch bij Belgisch brons, maar ook Limburgs goud én een nieuw clubrecord. In dezelfde discipline deed ook onze oudste atlete Ria Vandervorst (W70) mee. Ria had het moeilijk met al die verschillende afstootplanken en kon zich met veel moeite op de juiste plank focussen. Maar, toch een mooi resultaat met 2m33 wat resulteerde in Belgisch zilver en Limburgs goud én een clubrecord. Ria nam ook deel aan de 60m. Zij nam in haar serie een geweldige start en liep tot halfweg aan de leiding. Maar plots een struikel en … weg was goud. Gelukkig niet gevallen en met 12:71 toch Belgisch zilver en Limburgs goud en weer een nieuw clubrecord. All-rounder Tina besloot de laatste beurt van het verspringen te laten voor wat het was om zich te kunnen focussen op het hoogspringen.

Nog gauw werd samen met Chris tijdens het inspringen het juiste aanlooppunt vastgelegd en klaar was ze. En tijdens dat inspringen was al snel duidelijk dat het clubrecord aan flarden zou gesprongen worden. 1m30 zou zeker haalbaar zijn. Maar omwille van mentale onzekerheid besloot Tina toch maar op 1m06 te starten. Bijgevolg telkens springen met 3cm naar omhoog en ja hoor, met een zeer acceptabele flop-techniek vlotjes tot over 1m27. Dan 1m30 … maar als je dan al 13 sprongen in je benen hebt, het inspringen meegeteld, dan beginnen die te trillen… hé Tina? De 1m30 werd dus net niet gehaald. Toch Belgisch brons , Limburgs goud en nieuw clubrecord.

Als vijfde ACA’ster deed Sylvie Poelmans (W50) mee met de 800m en de 200m. Die 800m waren wél 4 héle ronden hé Sylvie? Zij werd in 3:09:04 vierde in haar categorie en won daarbij Limburgs goud. De 200m, iets kortere afstand was in een tijd van 37:00 goed voor Belgisch brons én opnieuw Limburgs goud. Deze prestaties eveneens goed voor 2 clubrecords.

Dus als we de rekening maken waren de ACA -masters goed voor 5 zilveren en 3 bronzen medailles op Belgisch niveau en goed voor 8 Limburgse titels. En als mijn grijze massa mij niet in de steek laar was elke prestatie goed voor een clubrecord … 9 stuks dus.

Het was een geweldige atletiekdag voor ACA en is zeker voor herhaling vatbaar. Ik kijk alvast uit naar het BK Masters outdoor.

Chris Hayen